REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Elon Musk pohvalil srbskega »jamskega človeka«: Puščavnik se je cepil in vse pozval, da mu sledijo!

Elon Musk pohvalil srbskega »jamskega človeka«: Puščavnik se je cepil in vse pozval, da mu sledijo!Tudi puščavnik Panta Petrović se zaveda, kaj je državljanska dolžnost in solidarnost, zato je zavihal rokav. Elon Musk pa je njegovo človekoljubno dejanje nemudoma pohvalil. Vir: Twitter

Panta Petrović, ki v Srbiji že 20 let živi življenje puščavnika v jami je kljub temu, da si je že pred desetletji sam izbral socialno distanciranje kot način življenja, te dni zavihal rokav in se cepil proti koronavirusu SARS-CoV-2.

»Želim dobiti vse tri odmerke. Vključno z dodatnim. Pozivam vse državljane, da se cepijo,« je Petrović dejal reporterjem AFP-ja, kot je objavil britanski Daily Mail.

Gre za 70-letnega Panta Petrovića, ki se je po nekaj razočaranjih in hrupnem življenju v mestu umaknil v samoto in šel živet v votlino na z gozdovi poraščeni Stari planini.

Gre za največjo goro na vzhodu Srbije.

Stara planina ali Balkan je gorovje na vzhodu Balkanskega polotoka, ki se razteza v dolžini približno 530 kilometrov od zahoda proti vzhodu, od Vrške Čuke na meji med Bolgarijo in Srbijo prek vse širine Bolgarije do rta Emine na obali Črnega morja.

Petrović se je pred nekaj tedni odločil začasno zapustiti svoje bivališče v divjini in obiskati bližnje mesto, kjer je tudi prvič slišal za epidemijo koronavirusa.

In se je v hipu odločil: »Da, tudi jaz se moram cepiti!«

Tudi puščavnik Petrović je namreč opazil, da ima pandemija svet pod nadzorom.

Ko so bila na voljo prva cepiva, je Panta prišel iz svoje jame, da bi se cepil.

Petrović je za tiskovno agencijo AFP povedal: »Virus ne izbira. Prišel bo tudi v mojo jamo.«

Ta izjava je prišla tudi do Elona Muska, milijarderja in lastnika podjetja Tesla, ki je na Twitterju delil povezavo do zgodbe iz tujih medijev o Petroviću in napisal: »Celo srbski jamski človek se strinja…«.

In pohvalil odločitev Panta, da se cepi v boju proti koronavirusu.

V komentarjih so mnogi Muskovi sledilci pohvalili Petrovićevo dejanje.

V isti sapi so izražali zaskrbljenost zaradi kampanje, ki jo vodijo proticepilci na družbenih omrežjih.

Panta Petrović  Vir:Twitter
Najbolj znan puščavnik na svetu: Panta Petrović. Vir:Twitter

Hitro pa se je oglasilo tudi nekaj Srbov, ki jih je med ostalim zanimalo, kdaj se bodo avtomobili Tesla tudi uradno pojavili v Srbiji.

Elon Musk
Elon Musk. Vir: Twitter
»Virus ne izbira. Prišel bo tudi v mojo jamo.«

»Elon, celo srbski jamski ljudje skrbijo za zdravo okolje in bi Teslo radi uradno videli v svoji državi. Kaj meniš o tem?« je zapisal eden od njih.

Drugi je pripomnil, da je tudi Elon Musk »naposled dojel kdo je Panta Petrović«, ki že več kot dve desetletji živi življenje puščavnika, daleč od hrupa in pasti civilizacije, ki mu ni pisana na kožo...

Nekatere pa je Muskov tvit celo užalil.

»Oprosti Elon, srbski narod ne živi v jamah. Dovolj je bilo ameriške degradacije drugih narodov. Vaše podjetje se imenuje po enem od najbolj genialnih in popularnih Srbov na planetu,« je poučil Elona eden od komentatorjev Muskove objave na Twitterju.

Delite članek