REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Donald Trump zavrnil plačilo računov lastnega odvetnika

Donald Trump zavrnil plačilo računov lastnega odvetnikaRudy Giuliani. Vir: Twitter

Ameriški predsednik Donald Trump in njegov osebni odvetnik Rudy Giuliani sta v sporu: predsednik ZDA, nezadovoljen zaradi neuspeha njegovega zastopnika pred ameriškimi sodišči namreč ne želi plačati računov za opravljene storitve.

Ob tem velja nekdanji župan New Yorka tudi za enega od najbolj zvestih Trumpovih pristašev in podpornikov.

Rudy Giuliani naj bi zahteval, da naj mu Donald Trump izplača kar po 20.000 dolarjev stroškov na dan.

Toda odhajajoči ameriški predsednik se tudi zaradi neizpolnjenih Giulianijevih napovedi o uspehu tožb sedaj čuti »zapuščenega in frustriranega« ob svojih zadnjih dnevih na položaju, ko je soočen še z eno ustavno obtožbo, istočasno pa mu je prepovedano uporabljati celo družbena omrežja.

Težava pa naj bi bila tudi v vsebini računov.

Giuliani naj bi namreč v zadnjem času zelo veliko potoval po državi in je zato nabral izjemno visoke potne in druge stroške.

Predsednik ZDA naj bi bil zato menda užaljen zaradi zahteve Rudyja Giulianija, da naj mu izplača kar po 20.000 dolarjev stroškov na dan.

Guiliani je znesek, ki pa se najbrž nahaja na računih, ki jih je izstavil Trumpu sicer zanikal.

Spor naj bi bil celo tako resen, da so uradniki Bele hiše dobili navodilo, da za Donalda Trumpa ne smejo več sprejemati nobenih telefonskih klicev od njegovega odvetnika.

Trump naj bi bil ob tem nezadovoljen tudi s svojo tiskovno predstavnico Kayleigh McEnany, svojim zetom in svetovalcem Jaredom Kushnerjem in tudi z lastnim vodjo osebja Markom Meadowsom, ki naj bi bil prav tako odgovoren za podžiganje prepričanja Donalda Trumpa, da so bile volitve »ukradene.«

Ameriški komentatorji pa ob tem ocenjujejo, da primer lepo kaže, da se Donald Trump na koncu svoje poti »obrne tudi proti najbližjim« in da zato sploh ni nenavadno, da je ob zaključku svojega mandata tudi sebi zvestega Rudyja Giulianija »vrgel pod avtobus«.

Delite članek