REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Donald Trump bo podpisal izvršni ukaz, s katerim bo končal ločevanje migrantskih družin

Donald Trump bo podpisal izvršni ukaz, s katerim bo končal ločevanje migrantskih družinOtrok joka - Mehika

Ameriški predsednik Donald Trump je sporočil, da bo podpisal izvršni ukaz s katerim bo končal ločevanje migrantskih družin na južni meji ZDA z Mehiko. To politiko ločevanja so v zadnjih dnevih, ko so se pojavili posnetki otrok in odraslih v "kletkah" ter otrok, ki jokajo ob ločevanju od staršev kritizirali tako najvišji predstavniki OZN kot tudi številni ugledni posamezniki v ZDA.

V posebnem sporočilu za javnost je tudi Melania Trump sporočila, da »sovraži« razdvajanje družin in odvzemanje otrok prebežnikom, ki nezakonito vstopajo v ZDA, nekdanja prva dama Laura Bush, pa je ločevanje otrok od staršev označila kot »kruto« , »nemoralno« in dejala, da se ji zaradi tega »trga srce«. V gostujoči kolumni v Washington Postu je ločevanje otrok in staršev primerjala z internacijami Američanov japonskega porekla v času druge svetovne vojne. Po podatkih ameriške vlade je bilo v zadnjih šestih tednih okoli 2000 otrok ločenih od svojih staršev po nezakonitem prehodu meje.