REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Domoljubna »kompenzacija krivde«: Zelenski izpustil tudi najhujše kriminalce, pedofile in sadistične posiljevalce

Domoljubna »kompenzacija krivde«: Zelenski izpustil tudi najhujše kriminalce, pedofile in sadistične posiljevalceČe je moral iz zapora spustiti najhujše kriminalce, je na mestu vprašanje: Kako Volodimirju Zelenskemu sploh gre potemtakem v tej vojni? Vir: Zajem zaslona, Twitter

Potem ko je prepovedal tako rekoč celotno ukrajinsko politično opozicijo, objavil črni seznam tujih novinarjev in profesorjev znanih univerz, ki jih je obtožil »pospeševanja ruske propagande,« je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski iz zapora izpustil še neonacistične militante, obsojene nekaj najbolj gnusnih zločinov, kar jih je država doživela po drugi svetovni vojni.

Še prej pa so njegove državne službe najbolj znane svetovne mislece, novinarje, akademike, nekdanje politike in nasploh javne osebnosti, ki na vojno v Ukrajini gledajo drugače kot ukrajinsko vodstvo - razglasile za ruske in Putinove propagandiste.

Temu se v ZDA zaenkrat čudijo le na Fox TV, kajti demokrati ameriškega predsednika Joeja Bidna in predsednice predstavniškega doma Nancy Pelosi - razvpitega Zelenskega še vedno brezpogojno podpirajo.

Po poročanju ukrajinskih medijev je bil ob tem tudi Ruslan Onišenko, zločinski poveljnik zdaj razpuščenega, zloglasnega bataljona Tornado, izpuščen iz zapora v okviru načrta predsednika Ukrajine za izpustitev obsojencev z bojnimi izkušnjami.

Poleg neomajne zavezanosti fašizmu je Onišenko znan kot psihopatski sadist, ki je bil vpleten v spolne napade na otroke, brutalno mučenje zapornikov in umore.

Onichenko
Onišenko je znan kot psihopatski sadist, ki je bil vpleten v spolne napade na otroke, brutalno mučenje zapornikov in umore. Vir: Zajem zaslona, Telegram

Onišenkova izpustitev iz zapora je sledila ukazu Zelenskega z dne 27. februarja o osvoboditvi drugih obsojenih nekdanjih članov Tornada, kot je Danil »Mujahed« Lyashuk, fanatik iz Belorusije, ki je odkrito posnemal metode t. i. Islamske države oziorma ISIS.

In se hvalil z mučenjem ujetnikov zgolj iz čistega užitka.

Po odloku Zelenskega pa so obsojencem z bojnimi izkušnjami dovolili, da »kompenzirajo svojo krivdo« z bojevanjem na »najbolj vročih točkah« ukrajinske frontne črte.

Leta 2015, ko je ukrajinska država zagotovila uradno podporo njegovemu bataljonu Tornado, je Onišenko poslal sporočilo dvema kolegoma »domoljuboma«, Voldomorju in Svetlani Savichuk, in Svetlani Savichuk sporočil, da pričakuje, da naj mu »sesa tiča pred majhnimi otroki«.

Kljub razsežnosti njegovih zločinov, ki so vključevali mučenje, umore, posilstva – vključno s posilstvi otrok –, ugrabitve, amputacije itd., je bil Ruslan Onišenko 11. aprila 2017 obsojen na zgolj 11 let zapora.

Zdaj, po samo petih letih odslužene kazni, je obsojenega plenilca Onišenka iz zaporniške celice osvobodil predsednik, ki ga zahodni pokrovitelji slavijo kot zagovornika demokracije.

Res -, če je moral iz zapora spustiti najhujše kriminalce -, kako Zelenskemu sploh gre potemtakem v tej vojni?

To zavržno potezo Zelenskega mnogi razumejo tudi kot znak obupa, saj so njegovo vojsko uničile ruske sile na vzhodu države.

Če pa je moral iz zapora spustiti celo najhujše kriminalce -, kako Zelenskemu sploh gre potemtakem v tej vojni?

Brutalna groza: Ruslan Onishchenko (Ruslan Onišenko), poveljnik bataljona Tornado, ki je bil razpuščen zaradi vseh vrst brutalnih zločinov, kot so posilstva mladoletnikov (vključno z dojenčki), mučenje, umori. Potem ko so nacisti leta 2014 prevzeli oblast, je bil celo policist ukrajinskega režima. Vir: Zajem zaslona, Telegram

Ne nazadnje je Zelenski s tem zavržnim dejanjem podaljšal tudi dejansko stanje nekaznovanosti, ki so jo številni ukrajinski bataljoni, ki jih preplavljajo okoreli kriminalci in neonacisti, uživali več kot osem let, kot uradni izvajalci vladavine režima po puču na Majdanu leta 2014.

Prav zato se je tudi začela ruska denacifikacija Ukrajine.

Več o tem pa si lahko preberete tukaj.

Pri vsem skupaj pa bi lahko predsednik Ukrajine vojno končal zelo hitro - a mu tega niso dopustile ZDA in Velika Britanija.

O tem je, kot lahko vidimo v spodnjem pričevanju, spregovoril Aleksej Kovalev, nekdanji poslanec stranke Zelenskega. 

Če bi na mir pristal, še preden se je vojna res razplamtela, Zelenskemu tudi ne bi bilo potrebno braniti t. i. ukrajinske demokracije s 'patriotskimi' pedofili in posiljevalci.

Delite članek