REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Danilov pozval Evropsko unijo, da naj članice Kijevu »podarijo vse težko orožje«, ker bo nato Ukrajina »uničila Rusijo«

Danilov pozval Evropsko unijo, da naj članice Kijevu »podarijo vse težko orožje«, ker bo nato Ukrajina »uničila Rusijo«EU bi morala Kijevu podariti vse svoje težko orožje, je dejal vodja ukrajinskega sveta za nacionalno varnost Aleksej Danilov in zatrdil, da bo orožje v prihodnjih spopadih tako ali tako neuporabno. Vir: Posnetek zaslona, X

Evropska unija bi morala Kijevu podariti vse svoje težko orožje, je dejal vodja ukrajinskega sveta za nacionalno varnost Aleksej Danilov.

Zatrdil je, da bo orožje v prihodnjih spopadih tako ali tako neuporabno.

Danilov je v sredo v pogovoru o zaznanih grožnjah EU za nacionalne medije povedal, da se blok sooča z morebitnim vzponom skrajno desničarskih sil, vendar je menil, da nihče ne more napovedati, kakšne bodo varnostne razmere čez dve ali tri desetletja.

»To vprašanje je treba obravnavati takoj.

Imamo veliko izkušenj in razumemo, da Evropa v naslednji vojni ne bo potrebovala teh topov, tankov, pehotnih bojnih vozil in druge opreme,« je izjavil. »Nujno nam morajo vse to podariti, kot je to storila Danska

Danska vlada se je namreč odločila, da bo Ukrajini podarila vse svoje topniške sisteme, je prejšnji teden sporočila predsednica vlade Mette Frederiksen.

»Imamo orožje, imamo strelivo, imamo zračno obrambo, ki nam je trenutno ni treba uporabiti sami, in bi jo morali dostaviti Ukrajini,« je dodala in se pri tem sklicevala na vse države EU.

Pripravljeni smo uresničiti nalogo uničenja Ruske federacije.

Danilov je izpostavil, da bo sedanje orožje v prihodnosti dejansko postalo »odpadek«, in zatrdil, da bi Kijev že premagal Rusijo, če bi dobil dovolj orožja.

Ukrajina je še naprej odločena, da bo v konfliktu zmagala, je zatrdil uradnik in namignil, da bi Kijev z več zahodnimi donacijami orožja zagotovil, da Moskva ne bo predstavljala »grožnje« evropskim članicam Nata.

»Pripravljeni smo uresničiti nalogo uničenja Ruske federacije je izjavil Danilov.

Moskva pa medtem dojema ukrajinski konflikt kot posredniško vojno proti Rusiji pod vodstvom ZDA, v kateri se ukrajinske enote uporabljajo kot topovska hrana.

Ruski uradniki trdijo, da je »kijevski režim« sostorilec v tej zahodni shemi in grožnja ne samo Rusiji, pač pa tudi samemu ukrajinskemu ljudstvu.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek