REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

"Dan maščevanja": džihadisti grozijo z napadi med prihajajočimi novoletnimi prazniki

Božično drevo, Donald in Melania Trump Vir: Pixsell

Medijska skupina, ki podpira t. i. Islamsko državo grozi, da bo med novoletnimi prazniki v New Yorku izvedla ostrostrelske napade in sejala teror z bombnimi paketi.

Na blogu PJ Media so v nedeljo objavili, da skupina na džihadističnem plakatu, ki kroži po svetovnem spletu, poziva k napadom 1. januarja.

Na plakatu je prikazan maskirani džihadist, ki drži okrvavljen nož nad fotografijami napada leta 2016 na božičnem sejmu v Berlinu.

Na plakatu so prvi dan prihodnjega leta poimenovali: "dan maščevanja".

Agencija, ki podpira islamiste, je objavila tudi sliko silhuet stavb v plamenih.

Božično drevo, New York Vir:Pixsell

"Kmalu, če bo Allah dal, bodo neverniki videli točno tisto, česar se bojijo", piše v navedku ob sliki, ki ga je povzela strokovnjakinja za boj proti terorizmu Bridget Johnson.

'Zelo kmalu, če bo Allah dal, bodo neverniki videli točno tisto, česar se bojijo', grozijo džihadisti.

Poudarila je, da se v besedilu navaja datum 1. januar 2019, poroča agencija Sputnik.

Bernard B. Kerik, 40. policijski komisar policijskega oddelka v New Yorku in - kot je sam zapisal na svojem Twitter profilu -, eden od najbolj odmevnih avtorjev New York Timesa, je objavil sporočilo, ki opozarja na grožnje džihadistov z napadi na najbolj veselo noč v letu.

Na drugem, nedavno objavljenem plakatu so džihadisti povabili svoje podpornike, naj sprožijo napade s pasovi z eksplozivi, miniranimi avtomobili, paketi z eksplozivom, orožjem z dušilci in ostrostrelskimi puškami.

Komentarji