REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ćiro Blažević: »Đoković je največji športnik na planetu, Avstralija zame ni več urejena država!«

Ćiro Blažević: »Đoković je največji športnik na planetu, Avstralija zame ni več urejena država!«Ćiro Blažević in Novak Đoković. Vir: Twitter

Legendarni Ćiro Blažević je v oddaji V nedeljo ob dveh na HTV spregovoril tudi o Novaku Đokoviću in težavah, ki jih ima zaradi različnih pogledov na cepljenje proti covid-19, tudi v lastni družini.

Povedal pa je tudi nekaj udarnih stavkov, ki jih slovenski mediji, kljub temu, da so prenesli njegove besede - niso opazili.

Blažević je rekel, da so Đokovićevi rezultati takšni, da jih nič ne more zasenčiti in da je Novak Đoković največji športnik na planetu.

»Njemu so odvzeli nekaj, zaradi česar mi je izjemno žal, saj bi moral dobiti kip (v Melbournu - op. avt.), če bi desetič osvojil turnir, takšen je običaj. No, pa so ga prikrajšali tudi za to,« je pojasnil.

Blažević je rekel, da so Đokovićevi rezultati takšni, da jih nič ne more zasenčiti in da je Novak Đoković največji športnik na planetu.

Meni, da bi se vse lahko končalo na elegantnejši način, in da avstralske oblasti niso smele maltretirati Novaka Đokovića.

»Jaz ga obožujem, on ne samo, da je veliki športnik, pač pa je tudi velik človek. Ne poznam ga osebno, ampak zmeraj sem mu želel stisniti roko. On je športnik, ki nima nobenih predsodkov, kar je zelo pomembno. Mi športniki smo tu zato, da gradimo mostove. Našega Ivaniševića je vzel za svojega trenerja, kar je največja potrditev, da res nima nobenih predsodkov,« je poudaril Blažević.

»Maltretiranje ni dovoljeno, ampak njega, takšno športno veličino, so kljub temu maltretirali. Nisem pristaš privilegijev, ampak Avstralci so naredili cel kaos. Eden pravi, da lahko vstopi v državo, drugi pravi, da ne sme. Avstralija zame ni več urejena država. V tej konfuznosti je izgubila vso kredibilnost, Đokovića so zadrževali kot kriminalca,« je bil oster Ćiro Blažević.

A kljub navdušenju nad Đokovićem, ga je tudi kritiziral.

»Vendar pa tudi Novak ni povsem nedolžen v tej zgodbi. Žalosten sem zaradi temnega madeža, ki si ga je prislužil. Ne bi smel tako deklarativno kompromitirati nečesa, kar rešuje človeštvo. Glede na njegov značaj bi lahko človeštvu pomagal s tem, da bi izjavil: 'Cepil se bom',« je bil jasen Blažević, ki o tej temi sicer nerad in težko govori, ker se tudi v lastni družini s strani svojih otrok zaradi njihovih »idiotskih pogledov« in še posebej »proticepilskega fanatizma« hčerke Katarine, sooča z odporom do cepljenja.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek