REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Če imate delnice Facebooka, Amazona, Netflixa ali Googla, previdno!

Če imate delnice Facebooka, Amazona, Netflixa ali Googla, previdno!Facebook, Amazon, Netflix in Google

Včeraj so ameriške borze zabeležile enega najbolj črnih dnevov, saj so delnice štirih (naj)večjih tehnoloških podjetij (Facebooka, Amazona, Netflixa in Alphabeta – starševskega podjetja Googla) skupaj izgubile vrednost v višini 200 milijard ameriških dolarjev.
Delnice omenjenih štirih tehnoloških velikanov so izgubile med 14 in 24 odstotki vrednosti, kar je presenetljivo, saj so njihove delnice (t. i. skupina FANG) bile najpopularnejše na borzah v zadnjih letih. 

Skupna vrednost FANG-ovih delnic se je tako zmanjšala iz julijskih 2,5 trilijona dolarjev na včerajšnjih 1,93 trilijona dolarjev.

Skupna vrednost FANG-ovih delnic se je tako zmanjšala iz julijskih 2,5 trilijona dolarjev na včerajšnjih 1,93 trilijona dolarjev. Vzrok za včerajšnji padec vrednosti analitiki pripisujejo četrtkovi objavi četrtletnih rezultatov Amazona, ki niso dosegli pričakovanj ter s tem podkrepili strahove, da se spletno-prodajni velikan sooča z vse močnejšo konkurenco.
Delnica Amazona je od četrtka izgubila 14 odstotkov vrednosti, kar predstavlja najhujši dvodnevni padec vrednosti te delnice od leta 2014, s čimer je Amazon tudi izgubil drugo mesto na lestvici največjih ameriških podjetij po delniški vrednosti; na drugo mesto se je zavihtel Microsoft.

Analitiki in borzniki zdaj s strahom pričakujejo ta četrtek, ko bo Facebook po zaključku trgovanja objavil svoje četrtletno poročilo.


Analitiki in borzniki zdaj s strahom pričakujejo ta četrtek, ko bo Facebook po zaključku trgovanja objavil svoje četrtletno poročilo. Pričakujejo rast za 33 %, kar bi vseeno predstavljalo najslabšo rast v četrtletju vse od leta 2012, ko so bile delnice Facebooka dane v trgovanje.
Investitorji v zadnjih mesecih opozarjajo na povišanje stroškov in slabitev ugleda Facebooka, zaradi uporabe osebnih podatkov uporabnikov, še poroča Reuters .

Delite članek