REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Če bi bil Đoković princ-posiljevalec, kriminalec ali premijer, ki hoče do oblasti preko trupla športnika - bi mu vizumi veljali!«

»Če bi bil Đoković princ-posiljevalec, kriminalec ali premijer, ki hoče do oblasti preko trupla športnika - bi mu vizumi veljali!«Novak Đoković in posiljevalec mladoletnic, princ Andrew. Vir: Twitter

Hrvaška pisateljica Vedrana Rudan je v svojem najnovejšem blogu ponovno komentirala primer Novaka Đokovića in »razsula« logiko, na podlagi katere so avstralske oblasti utemeljile izgon prvega tenisača sveta iz Avstralije.

Za Zahodnjake je Đoković divjak, ki mu je treba pokazati, kaj je demokracija.

Kot je dejala, je Đoković za t. i. »zahodnjake« »divji Balkanec« in zato zdaj trpi, »civilizirani zločinci« pa imajo vse privilegije tega sveta.

Med drugim je njegov primer primerjala z drugim, ki te dni polni naslovnice časopisov: z obtožbami o spolni zlorabi in pedofiliji, s katerimi se sooča britanski princ Andrew.

Miran Ališič, slovenski televizijski novinar, športni komentator, o Avstraliji, umazanem fašizmu in veliki krivici, ki so je prizadejali Novaku Đokoviću. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

»Ne vem, kaj se dogaja z Đokovićem v leglu demokracije, ko to pišem. Je v priporu, zaprt, obešen, izpuščen, izgnan, popljuvan ali vržen v letalo z lisicami na rokah?« se je med pisanjem svoje kolumne spraševala Vedrana Rudan.

V nadaljevanju pa pojasni svoje stališče: »Zakaj sem na Đokovićevi strani, čeprav sem nora cepilka?

Ne razumem tenisa, moja edina povezava s tenisom je Nikola Pilić, naš dragi dolgoletni hišni prijatelj.

Toda Nikola, Niki Pilić je bil vedno nekaj več kot tenisač. Bolj razumnega, poštenega, plemenitega in častitljivega človeka v življenju še nisem videla. Danes mi je rekel: 'Dali so mu vizum, vzeli so mu vizum. Obravnavajo ga kot zločinca. Vse to je politična farsa!'

Kaj me moti v tej zgodbi?

Vedrana Rudan  Vir: Mladina, Twitter
Vedrana Rudan. Vir: Twitter

Najprej dejstva.

Je bil Đoković dvakrat cepljen? Ni. Ali je Commonwealth of Australia vztrajal, da nihče ne sme stopiti v to 'leglo demokracije', razen če je bil dvakrat cepljen z 'določenim cepivom?' Da. Je Commonwealth of Australia skočil sama sebi v usta in spustil Đokovića v svoje naročje, čeprav ni spoštoval tistega, na kar je Commonwealth prisegel, odkar nam je Kitajska ali dragi bog dal krono? Da.

Je taisti Commonwealth of Australia Nadalu pogledal skozi prste, čeprav ni upošteval zastavljenih pravil? Da.

In - ali kdo govori o tem? Ali ni to isto?

To je ista zgodba. Gre za načelnost.

 

Vedrana Rudan se je z ostro kritiko ozrla na neenakost pred zakoni in tudi na zapis nekdanje hrvaške premierke Jadranke Kosor, ki se je norčevala iz Đokovića, Srba. Vir: Posnetek zaslona

Če se država šteje za 'leglo demokracije', potem Rafael Nadal ne bi smel biti izjema, ne glede na to, kako 'balkanski' je.

Šefica nečesa, kar trenutno kriči o 'demokraciji in spoštovanju zakona', je Elizabeta II.

Zakaj poudarjam, da se Avstralija imenuje Commonwealth of Australia?

Pomembno je.

Šefica nečesa, kar trenutno kriči o 'demokraciji in spoštovanju zakona', je Elizabeta II.

Gospa, nekateri jo imenujejo najmočnejša ženska na svetu, ima sina Andrewa, ki je že zelo dolgo najbolj znan posiljevalec mladoletnic na svetu.

Kraljica in princ Andrew
Šefica Avstralije in njene vlade, ki trenutno na ves glas kriči o demokraciji in spoštovanju zakona, je Elizabeta II. Ob njej je njen sin, princ Andrew. Obtožen pedofilije. Vir: Twitter
Ali so se avstralski šefi kdaj oglasili na to temo? Princ Andrew pa, namesto da bi dneve preživel v zaporu v ječi s svojimi vrstniki, sedi v gradu in čaka na OP Avstralije.

Ali so se avstralski šefi kdaj oglasili na to temo?

Princ Andrew pa, namesto da bi dneve preživel v zaporu v ječi s svojimi sostorilci, sedi v graščini in čaka na OP Avstralije.

Za zahodnjake je Đoković divjak, ki mu je treba pokazati, 'kaj je demokracija'.

Lopovom in posiljevalcem ni treba ničesar pokazati ali dokazovati. Dobro vedo, da med njihovo demokracijo in fašizmom - ni razlike.

Britanski princ Andrew, Jeffrey Epstein in njuna žrtev - Virginia. Vir: Twitter
Britanski princ Andrew, razvpiti milijarder in pedofil Jeffrey Epstein, ki si je domnevno vzel življenje v newyorškem zaporu tako, da se je obesil, in njuna (tedaj mladoletna) žrtev - Virginia. Vir: Twitter

Đokoviću bi, če bi bil princ - posiljevalec deklet, kriminalec ali premier, ki se preko trupla športnika bori za nov mandat, bi bile vse poti odprte, vsi njihovi vizumi bi mu veljali.

Tako pa...

Tako pa je samo simbol tistih, ne malega števila, ki razumejo, da je svet razdeljen na 'divji Balkan' in 'civilizirane' kriminalce,« s kančkom cinizma sklene svoj zapis o Đokovićevi klavrni sagi z avstralskimi oblastmi hrvaška pisateljica Vedrana Rudan.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek