REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Brutalno sporočilo ukrajinskih vojakov Zelenskemu: »Ti si naš sovražnik, uničil si nas, borimo se proti lastnemu ljudstvu!«

Brutalno sporočilo ukrajinskih vojakov Zelenskemu: »Ti si naš sovražnik, uničil si nas, borimo se proti lastnemu ljudstvu!«Ukrajinski vojaki imajo močno sporočilo za Zelenskega. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v torek dejal, da je še vedno pripravljen na neposredna pogajanja z ruskim voditeljem Vladimirjem Putinom.

Medtem pa mu lastni vojaki pošiljajo pretresljiva sporočila s fronte...

Sočasno je bil na namreč na Telegramu objavljen videoposnetek, na katerem naj bi bili ujeti in precej besni ukrajinski vojaki.

Ukrajinski vojaki in častniki, ujeti med rusko posebno vojaško operacijo v Ukrajini, so nagovorili Volodimirja Zelenskega.

»Ni Rusija naš sovražnik, naš sovražnik si ti! Borimo se proti lastnemu ljudstvu, odvzel si nam mirno življenje, uničil si našo državo,« so nekatera med sporočili, ki so jih vojaki in častniki ukrajinskih sil namenili ukrajinskemu predsedniku.

Kanadski mediji medtem poročajo, da je v tej vojni najbolj nasrkala pehota.

Zato se ukrajinski vojaki v Donbasu počutijo zapuščene in poražene.

Celo Zelenski je moral priznati, da Ukrajina na vzhodni fronti vsak dan izgublja od 60 do 100 vojakov, okoli 500 ljudi pa je ranjenih.

Analitiki pa poudarjajo, da gre verjetno za lažne številke in da je pravih izgub najmanj od 500 vojakov pa navzgor.

In to dnevno.

Medtem pa so se ruske izgube zaradi vse večje uporabe topništva v zadnjem času bistveno znižale...

Vmes je ovržena še ena laž režima v Kijevu.

Pred dnevi je Zelenski namreč trdil, da so ruski vojaki zažgali zgodovinsko pomembno in starodavno leseno samostansko cerkev Moskovske patriarhije.

To lažno novico je širila tudi Višegrajska skupina. A zdaj se je izkazalo, da so jo zažgali vojaki 79. desantne jurišne brigade oboroženih sil Ukrajine, ki se je umikala z območja Svjatogorsk.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek