REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Bodo ZDA namesto prve dame imele prvo hčer?

Bodo ZDA namesto prve dame imele prvo hčer?

Melania Trump ni sodelovala v moževi predsedniški kampanji v tolikšni meri kot njene predhodnice, zanesljivo pa veliko manj kot hči iz prvega zakona novoizvoljenega predsednika ZDA Ivanka Trump in ameriški mediji že ugibajo, ali bodo namesto prve dame dobili prvo hčer.

Melania Trump je opravila dva samostojna govora za Donalda Trumpa, nekajkrat se je pojavila na njegovih zborovanjih in dala peščico intervjujev za največje ameriške medije. Po Trumpovi zmagi je presenetila z napovedjo, da se ne bo takoj preselila v Belo hišo, ker ji je bolj pomembno, da sin Barron dokonča razred šolanja v zasebni šoli v New Yorku.

Po drugi strani je bila Ivanka Trump očetu ob strani od samega začetka. Zagovarjala ga je v medijih, prihajala na zborovanja in jih imela tudi sama, sodelovala je pri odločitvah o politiki in po zmagi celo bila poleg na srečanjih s tujimi voditelji. Očeta je prepričala, da zagovarja plačani porodniški dopust, pred kratkim pa je celo poskrbela, da se je srečal s slavnim borcem proti podnebnim spremembam Alom Gorom.

Večina analitikov in komentatorjev se je pred volitvami ubadala z ugibanji o novosti prvega moža. Pričakovana zmaga demokratke Hillary Clinton se ni uresničila in Bill Clinton ne bo pisal zgodovine. To bo morda uspelo Ivanki Trump, ki naj bi že iskala ustrezno hišo v Washingtonu, ameriški mediji pa ugibajo, da bo imela svojo pisarno v vzhodnem krilu Bele hiše, odkoder sta nazadnje delovali Michelle Obama in Laura Bush.

Ugibanja niso povsem iz trte izvita glede na to, da je Trump pred dnevi napovedal, da bosta njegova podjetja vodila le sinova Eric in Donald mlajši, pred tem pa je govoril, da bo pri tem sodelovala tudi Ivanka. Trump ji zaupa, enako velja tudi za njenega moža Jareda Kushnerja, katerega nasvete spoštuje in si ga želi imeti ob sebi.

Delite članek