REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Bežijo pred vojsko: Ukrajinski policisti v racijah preiskujejo nočne klube in lovijo vojaške obveznike po ulicah

Bežijo pred vojsko: Ukrajinski policisti v racijah preiskujejo nočne klube in lovijo vojaške obveznike po ulicahPosredniška vojna ZDA in EU ukrajinske mlade moške žal spreminja v - mleto meso... Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Policija je v ukrajinski prestolnici Kijev pretresla stotine nočnih klubov, izrekla globe za kršitve policijske ure in posedovanje drog ter 219 moških poklicala na obvezno služenje vojaškega roka.

Lovijo jih tudi po ulicah (spodaj).

V racijah je bilo konec tedna tarča okoli 420 ustanov, je v ponedeljek sporočil načelnik kijevske policije Ivan Vihivsky.

Ugotovljeno je bilo, da dva kluba delujeta ponoči in kljubujeta mestni policijski uri, 413 ljudi pa je bilo prijavljenih kot kršiteljev iste uredbe.

Ukrajina trenutno zahteva, da se vsi moški, stari med 18 in 60 let, prijavijo za služenje vojaškega roka, moškim v omenjeni starosti pa je hkrati prepovedala zapuščanje države.

Zoper osebe, ki so posedovale mamila, so bile vložene kazenske ovadbe, 173 gostov pa je bilo obtoženih »malega huliganstva«.

Poleg tega je Vihivsky objavil, da so njegovi častniki iskali moške »vpoklicne starosti« v povezavi z njihovimi vojaški dokumenti in poklicali 219 moških v naborni urad.

V sami ukrajinski vojski medtem na fronti nakradejo toliko spominčkov, da se vojaki ne morejo pravočasno umakniti s prve frontne črte in vračati nazaj, ker zanje v vozilih - ni prostora.

Ukrajina trenutno zahteva, da se vsi moški, stari med 18 in 60 let, prijavijo za služenje vojaškega roka, moškim v omenjeni starosti pa je hkrati prepovedala zapuščanje države.

Medtem ko so bili na frontne črte sprva poslani samo tisti s predhodnimi vojaškimi izkušnjami, naraščajoče izgube zahtevajo, da se sedaj v boj pošiljajo tudi moški, ki so se prostovoljno prijavili v enote teritorialne obrambe države –, ki so nameščene v njihovih domačih krajih in mestih kot zadnja obrambna linija pred rusko vojsko.

Tudi na vaseh ob poskusih rekrutacije - bežijo pred vojaškimi policisti...

Kijev je nedavno priznal, da izgublja kar 1000 vojakov na dan, zato svoje oblegane sile polni z obvezniki, ženskami in celo obsojenci.

Vse večje število ukrajinskih vojakov zavrača tudi boj na fronti v Donbasu.

Ruske enote se vztrajno krepijo na vzhodu Ukrajine, podprte z vrhunsko zračno in topniško močjo.

Kijev je nedavno priznal, da izgublja kar 1000 vojakov na dan, zato svoje oblegane sile polni z obvezniki, ženskami in celo obsojenci.

Francosko televizijsko ekipo pa je presenetilo, da si prebivalci mest, ki jih nadzoruje ukrajinska vojska želijo, da jih osvobodijo - Rusi...

Poleg iskanja morebitnih vpoklicanih v nočnih klubih vojaški uradniki moškim delijo obvestila o vpoklicu »v nakupovalnih središčih, rekreacijskih območjih, bencinskih črpalkah - ni pomembno, kje,« je za RT povedal vir v ukrajinski vojski.

Mnogi zato poskusijo zbežati pred naborom in vojaško policijo, kot dokazujejo posnetki.

To ni nenavadno, kajti prebivalstvo na vzhodu države ukrajinskih sil sploh ne mara, kar je spoznal tudi ta presenečen ukrajinski vojak.

Nenavdušeni nad možnostjo, da bodo poslani na fronto, da se soočijo z močjo ruske vojske, se nekateri moški v starosti za novačenje skrivajo na podeželju, medtem ko so tisti v mestih vzpostavili kanale Telegram, da bi spremljali premike rekrutacijskih uradnikov in se izognili njihovemu pozivu.

Obenem pa čečenski vojaki iz vrst ruske vojske v osvobojenih področjih - naletijo na prisrčen sprejem.

Bi bilo to mogoče, če bi bili ruski vojaki - res okupatorji?

Od vsega skupaj imajo korist - in še to na kratek rok - le ZDA, ki Ukrajino zaradi interesov svojega vojaškega kompleksa žal spreminjajo v kup mletega mesa...

Delite članek