REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ameriška vojska sodeluje pri genocidu v Gazi: Kaj se skriva za smrtonosnim protestom ameriškega vojaka?

Ameriška vojska sodeluje pri genocidu v Gazi: Kaj se skriva za smrtonosnim protestom ameriškega vojaka?Pripadnik ameriških zračnih sil je trdil, da ima zaupne informacije, da so ameriški vojaki sodelovali pri pobojih Palestincev med »čiščenjem« predorov Hamasa pod Gazo. Vir: Posnetek zaslona, X

Ameriški vojak Aaron Bushnell je trdil, da ima zaupne informacije, da se ameriške sile borijo v predorih Hamasa, ki potekajo pod Gazo - le nekaj ur preden se je zažgal v »skrajnem dejanju protesta« proti Izraelu, je za New York Times povedal njegov tesen prijatelj.

25-letni Bushnell, ki je služil v 70. oddelku za zračno obveščanje, nadzor in izvidništvo, je večer pred odhodom pred poslopje izraelskega veleposlaništva poklical neimenovanega prijatelja in mu povedal, da imajo »ZDA vojake v teh predorih, da ameriški vojaki sodelujejo v umorih.«

»Njegovo dejansko delo je vključevalo obdelavo obveščevalnih podatkov.

Nekaj ​​tega, kar je obdelal, je bilo povezano z izraelskim konfliktom v Gazi. Ena od stvari, ki mi jih je povedal, je bila, da je ameriška vojska vpletena v poboje in genocid, ki se dogajata v Palestini.

Povedal mi je, da imamo (Američani) vojake na terenu, veste, ki so tam ubili veliko število Palestincev,« je dejal Bushnellov prijatelj.

Spomnimo, ameriški vojak se je pred izraelskim veleposlaništvom v Washingtonu v nedeljo zažgal v znak protesta proti vojni na območju Gaze.

Aaron podlegel poškodbam v nedeljo zvečer.

Dejanje samovžiga je v živo prenašal na družbenih omrežjih. Na video posnetku je bilo mogoče videti mladeniča, oblečenega v uniformo vojaškega letalstva ZDA, ki pravi: »Nočem več biti sokriv za genocid«, nato pa se polije s prozorno tekočino in se zažge vzklikujoč »Svoboda za Palestino!«.

Bela hiša je večkrat ponovila, da ne bo poslala ameriških vojakov na teren v Gazi.

Predsednik ZDA Joseph Biden pa je dejal, da upa, da bo ta teden dosežena prekinitev ognja med Izraelom in Hamasom.

Ameriške sile za posebne operacije so bile od napada Hamasa 7. oktobra napotene v Izrael, da bi »identificirale talce, vključno z ameriškimi talci«, ki jih je skupina zajela med napadom, poroča »New York Times«.

Prisotne so tudi ameriške posebne enote, ki pomagajo oblikovati strategijo za izraelske sile (IDF) v Gazi, ki poskušajo člane Hamasa pregnati iz mreže predorov pod ozemljem, vendar poročilo pravi, da ameriške enote domnevno »nimajo nobene vloge v spopadih«.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek