REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ameriški vojak se je zažgal pred izraelskim veleposlaništvom v ZDA vzklikujoč »Svoboda Palestini!« (VIDEO)

Ameriški vojak se je zažgal pred izraelskim veleposlaništvom v ZDA vzklikujoč »Svoboda Palestini!« (VIDEO)Zračne sile ZDA so potrdile, da je v incidentu pred izraelskim veleposlaništvom v Washingtonu umrl aktivni pripadnik ameriške vojske. Vir: Posnetek zaslona, X

Ameriški vojak se je pred izraelskim veleposlaništvom v Washingtonu zažgal v znak protesta proti vojni na območju Gaze.

Tiskovni predstavnik ameriških letalskih sil je za več ameriških medijev potrdil, da je bil v incidentu pred diplomatsko misijo Izraela v ZDA udeležen aktivni pripadnik vojske Združenih držav Amerike.

(POZOR, video posnetek vsebuje nasilje!)

Šlo naj bi za 25-letnega Aarona Bushnella, poroča Time.

Ta medij dodaja, da je Aaron podlegel poškodbam v nedeljo zvečer. (POZOR, fotografija vsebuje nasilje!)

Portal Times of Israel na drugi strani poroča, da je ameriški vojak kritično, medtem ko zdravstvene oblasti zaenkrat niso sporočile ne identitete ne zdravstvenega stanja sprejete osebe.

Toda neodvisna novinarka Talia Jane je časniku »Time« medtem že sporočila, da ji je družina mladeniča potrdila, da je Aaron umrl.

Dejanje samovžiga so v živo prenašali na družbenih omrežjih.

Na videoposnetku je mogoče videti mladeniča, oblečenega v uniformo vojaškega letalstva ZDA, ki pravi: »Nočem več biti sokriv za genocid«, nato pa se polije s prozorno tekočino in se zažge vzklikujoč »Svoboda za Palestino!«. (POZOR, video posnetek vsebuje nasilje!)

Incident preiskujejo lokalna policija in varnostne službe, ameriški mediji pa opominjajo, da je izražanje političnih stališč, zlasti v uniformi, prepovedano s pravili službe za pripadnike ameriških oboroženih sil.

Spomnimo, da se je podoben incident zgodil tudi decembra, ko je v znak protesta proti vojni v Gazi prišlo do samovžiga pred izraelskim konzulatom v Atlanti.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek