REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Za ugasnitev »večnega ognja sinovom Rusije in Sovjetske zveze« kriva »okvara«, je botrovala tudi »haklkrojcu«?

Za ugasnitev »večnega ognja sinovom Rusije in Sovjetske zveze« kriva »okvara«, je botrovala tudi »haklkrojcu«?Kljukasti križ na spomeniku revoluciji v centru Ljubljane, nedaleč od Državnega zbora. Vir: Posnetek zaslona, X

Nedavno smo poročali o ugasnitvi »večnega ognja sinovom Rusije in Sovjetske zveze« na ljubljanskih Žalah.

Temu je bojda botrovala tehnična okvara, kot so nam sporočili iz javnega podjetja Žale (dopis, spodaj).

Vir: Posnetek zaslona

Sumljiv napis ob tem incidentu so pristojni ignorirali.

Podoben odgovor nam je namreč poslala tudi policijska postaja Ljubljana.

Čeprav se je istočasno ob mrku večnega ognja ob spomeniku v dveh svetovnih vojnah na slovenskih tleh padlim »sinovom Rusije in Sovjetske zveze« na Žalah pojavil tudi napis v »slavo« nedavno tragično umrlega ruskega politika Alekseja Navalnega, s šopkom cvetja in angleškim napisom »Navalni heroji nikoli ne umrejo«, so v policiji prepričani, da ne gre za kaznivo dejanje.

Oskrunitev spomenika ruskim in sovjetskim vojakom
Oskrunitev spomenika ruskim in sovjetskim vojakom, ki so pomagali osvoboditi Slovence izpod nacističnega škornja. Vir: Posnetek zaslona, X

Se je pa istočasno na spomeniku revolucije v centru Ljubljane, nedaleč od Državnega zbora pojavil še en nespodoben znak – kljukasti križ.

Gre za spomenik, ki je mnogim trn v peti, nekatere javne osebnosti pa so se nedavno celo javno zavzemale, da se nadomesti z novim spomenikom osamosvojitvi.

Zanimivo bo opazovati ravnanje slovenskih organov pregona in njihovo učinkovitost pri iskanju krivcev za to dejanje, storjenega na s kamerami dobro pokritem trgu.

Razen seveda, če gre znova za še eno tehnično napako in bodo te v Sloveniji postale nekaj vsakdanjega, tako kot na primer Ukrajini ali v baltskih državah, članicah Evropske unije, kjer pripadniki Waffen SS ponosno korakajo po ulicah, ki nosijo celo njihova imena.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek