REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Srbski mediji Šoltesu: »Dvoličnež, zakaj ne priznaš genocida v Sloveniji, ki ga je ukazal tvoj ded Edvard Kardelj?«

Srbski mediji Šoltesu: »Dvoličnež, zakaj ne priznaš genocida v Sloveniji, ki ga je ukazal tvoj ded Edvard Kardelj?«Igor Šoltes / Vir: STAfoto

Evropski poslanec Igor Šoltes poskuša Srbijo prisiliti v priznanje genocida v Srebrenici.

Srbija namreč priznava, da se je v Srebrenici zgodil množični zločin, ne pa tudi genocid.

S tem se strinjajo tudi nekateri mednarodni pravniki in nekatere stalne članice VS OZN, ne glede na odločitev mednarodnih sodišč, ki jih v Srbiji smatrajo za politizirane in pristranske.

Da je bilo delo Mednarodnega kazenskega sodišča za nekdanjo Jugoslavijo ICTJ res pristransko pa kažejo tudi številne sodbe, kjer za zločine nad Srbi v vojnah po razpadu SFRJ pripadniki drugih nacionalnosti praktično nikoli niso bili obsojeni.

Edvard Kardelj in Josip Broz Tito

Priznanje genocida v Srebrenici, opredeljenega v sodbah ICJ, kjer naj bi po ocenah OZN življenje izgubilo med 7 in 8 tisoč ljudi, pa je sedaj po Šoltesovem amandmaju nenadoma ključen in temeljni korak Srbije za članstvo v Evropski uniji.

Dejstvo, da se s tako vnemo vprašanja genocida, ki bi lahko postalo nova ovir na poti Srbije v EU loteva prav Igor Šoltes pa je v Srbiji že izzvalo nekatere medijske odzive. »Dvoličnež, zakaj ne priznaš povojne komunistične morije, ki jo je zakuhal tvoj ded Edvard Kardelj?« sporočajo številni medijski zapisi v Srbiji slovenskemu evroposlancu.

Kardelj - ukaz

Srbska javnost se ob tem sprašuje, zakaj ob vsem tem Igor Šoltes, če tako poudarja evropske vrednote, ne obsodi zločinov svojega dedka Edvarda Kardelja, Titovega najtesnejšega zaveznika, nekdanjega drugega človeka Socialistične federativne republike Jugoslavije, s katero je iz ozadja, ko je bil Tito na potovanjih po svetu, upravljal prav Kardelj sam.

Srbski mediji so že pred časom objavili slovenski dokument komunistične tajne službe iz časa OF, ki je nedvoumno dokazoval, da je leta 1943 Kardelj odredil uboj vseh nekomunistov in njihovih družin. V članku opisujejo njegovo vsebino, pod dokument se je podpisal prav Šoltesov dedek, Edvard Kardelj, kot je razvidno iz članka tukaj.  V bistvu je šlo za ukaz z vrha slovenske OZNE in o tem smo prvi poročali tudi mi.

V Sloveniji so bili množični poboji izvedeni na več kot 600 morišči, kjer so brez sojenja ubili več deset tisoč nedolžnih žrtev, opozarja tudi Nova24tv.

 

Komentarji