REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Solidarnost z Moskvo sredi Ljubljane, policija pa slikala protestnike zoper teroristični napad!

Solidarnost z Moskvo sredi Ljubljane, policija pa slikala protestnike zoper teroristični napad!

Ob terorističnih napadih v Rusiji so kanali slovenskih uradnih predstavnikov in politikov obmolknili. Vsi, ki so bili še nedavno tako glasni ob smrti Alekseja Navalnega so ostali brez besed ob terorističnem napadu, ki je odnesel več kot 137 žrtev.

Sporočilo z obsodbo napadov je objavilo le Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve, predsednica države in predsednik vlade pa sta – sramotno – molčala.

Toda v Ljubljani so nekateri državljani pokazali veliko več humanosti in odgovornosti, kot slovenski politiki. 

Ob terorističnih napadih v Rusiji so kanali slovenskih uradnih predstavnikov in politikov obmolknili. Toda v Ljubljani so nekateri državljani pokazali veliko več humanosti in odgovornosti, kot slovenski politiki.

Že 23.03. že na dan napada (FB skupini Slovenija proti rusofobiji in Avnoj) ob 19.00 na Prešernovem trgu in odšli s prižganimi svečami pred konzulat RF.

Prižgali so sveče in stali s transparenti.

Eden od bralcev nam je pisal, da ga je policija, ko se je vračal v avto s polaganja sveče slikala.

In sprašuje, s kakšno pravico?

Je v Sloveniji izražanje solidarnosti z žrtvami terorizma in obsojanje terorizma postalo kaznivo dejanje?

Medtem na dan prihajajo številna junaštva posameznikov v trg. centru v Moskvi.

Moški, ki so zakrili s telesom žene in otroke, 15-letni garderober Islam Halilov, ki je rešil na stotine ljudi, njegov ruski prijatelj, tudi deček, Nikita, ki je rešil več deset ljudi, neznani moški, ki je z golimi rokami razorožil enega od teroristov, ko je menjal šaržer in ga s pomočjo še enega močnejšega moškega nevtraliziral!

Zahodni mediji so poudarjali samo domnevno veliko paniko ljudi, enako »copy paste«, dopisnica iz Moskve, Vlasta Jeseničnik, ki jo do njenih poročil kritični (zmeraj pravoverno obsodi rusko agresijo, ki to ni!) v obeh skupinah imenujejo Vlasta Pleteničnik.

In vendar ni bilo tako. Vsa akcija teroristov je trajala 18 minut. Tako hitro FSB ni mogla priti na kraj dogodka. Po 18 minutah so se že odpeljali.

Je pa FSB preprečila že na stotine terorističnih napadov, ko je likvidirala približno toliko raznoraznih celic. Vse skupaj 23. 2. je zelo podobno preteklim terorističnim akcijam Kirila Budanova.

Ob tem pa zahodne države z vztrajnim pošiljanjem orožja režimu, ki nato z istim orožjem terorizira civilno prebivalstvo Rusije, dejansko vsemu svetu kažejo, da so podpornice terorizma.

Zato ni nenavadno, da so njihovi politiki ob zadnjem napadu molčali.

Ob tem pa zahodne države z vztrajnim pošiljanjem orožja režimu, ki nato z istim orožjem terorizira civilno prebivalstvo Rusije, dejansko vsemu svetu kažejo, da so podpornice terorizma. Zato ni nenavadno, da so njihovi politiki ob zadnjem napadu molčali.

Medtem se je izkazalo, da je vir, ki naj bi bil Islamska država (IS) na Telegramu in je kakor prevzel nase odgovornost za napad, je navaden »fejk.«

To je speča novičarska agencija, ki od leta 2017 ni nič objavljala. In njeno sporočilo zdaj mediji na Zahodu jemljejo kar suho zlato.

Bolj verjetno je to golo preusmerjanje pozornosti.

V torek bo pa v Hiši EU, na Dunajski c. 20 nova prireditev v čast kijevskemu terorističnemu režimu, pod naslovom Slovenija za Ukrajino, ki se je bo udeležil ukrajinski veleposlanik, pa tudi Dimitrij Rupel, Andrija Hevka, Valentin Areh in Nina Krajnik.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek