REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Šiško razmišlja o odstopu od kandidature

Šiško razmišlja o odstopu od kandidatureAndrej Šiško / VIR:STAfoto

Predsedniški kandidat Andrej Šiško resno razmišlja o odstopu od kandidature, so sporočili iz njegovega štaba. A ker je rok za umik soglasja h kandidaturi že potekel, tega uradno ne more več storiti in bi bilo njegovo ime tudi v primeru odstopa še vedno zapisano na glasovnici.

Kot je sporočila predstavnica Andreja Šiška, ta resno razmišlja o odstopu, dokončno odločitev pa bo sporočil v petek na novinarski konferenci.

A Šiško formalne možnosti za odstop od kandidature nima. Zakon o volitvah predsednika republike namreč določa, da lahko kandidat soglasje h kandidaturi umakne najpozneje 20. dan pred dnevom glasovanja, torej se je ta rok iztekel v ponedeljek, 2. oktobra.

Kandidat se sicer lahko odloči, da ne bo sodeloval v volilni kampanji, kljub temu pa bo na volitvah 22. oktobra njegovo ime še vedno zapisano na volilnem lističu.