REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Rotary klub Ljubljana z donacijo oksimetrov ZD Ljubljana

Rotary klub Ljubljana z donacijo oksimetrov ZD LjubljanaPulzni Oksimeter

Rotary klub Ljubljana se je v luči naraščajočega števila okuženih s Covidom–19 in s tem tudi nagli rasti števila bolnikov s težjim razvojem bolezni, odločil ZD Ljubljana podariti 100 pulznih oksimetrov.

Oksimeter je tista naprava, ki pomaga pravočasno prepoznati pričetek nevarnega poteka bolezni in je še posebej pomembna za vse paciente, ki sodijo v rizično skupino.

Rotarijci ponovno dokazujejo, da so delati dobro in pomagati drugim, dajati in ne jemati tiste vrednote in cilji, ki poganjajo rotarijstvo od samih začetkov. 

»Z donacijo želimo pomagati čim večjemu številu pacientov, zato smo za prejemnika donacije izbrali ZD Ljubljana. Zdravniki v ZD Ljubljana vedo, kateri pozitivni pacienti sodijo v rizično skupino, in če ti nimajo lastnih oksimetrov, jih bodo dobili od ZD Ljubljana.

S pravočasno prepoznavo ‘začetka’ težjega poteka bolezni se lahko kakšen bolnik izogne najtežjemu poteku ali celo smrti«, je povedal predsednik Rotary kluba Ljubljana Marko Golob.

Polna tri desetletja rotarijske vrednote plemenitijo slovensko družbo in s številnimi aktivnostmi in donacijami  pomagajo ustvarjati boljšo skupnost in okolje. »In prav zdaj je čas, da stopimo skupaj in po najboljši močeh pomagamo drug drugemu. In tudi drugi se lahko odločite za podobno pomoč.«, zaključi predsednik Rotary kluba Ljubljana Marko Golob.

Delite članek