REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Potreben je upor: Osrednji mediji dobesedno lažejo in nas zavajajo o vojni v Ukrajini in Palestini!

Potreben je upor: Osrednji mediji dobesedno lažejo in nas zavajajo o vojni v Ukrajini in Palestini!Cenzurirane vesti pod taktirko evropske komisarke za vrednote in preglednost Věre Jourove. Vir: Posnetek zaslona, X

Menim, da bi se  morali državljani upreti sistemski in globalni cenzuri, saj nam je pridelala gospodarsko krizo in nam grozi s svetovno jedrsko vojno!

Politiki in osrednji (»mainstream«) mediji nam dobesedno lažejo in nas zavajajo o vojni v Ukrajini in Palestini.

Ob tem ti isti veletrgovci z dezinformacijami  na veliko govorijo in sprejemajo zakone in ukrepe proti domnevnim »dezinformacijam«.

Menim, da bi se morali državljani upreti sistemski in globalni cenzuri, saj nam je pridelala gospodarsko krizo in nam grozi s svetovno jedrsko vojno! Politiki in osrednji (»mainstream«) mediji nam dobesedno lažejo in nas zavajajo o vojni v Ukrajini in Palestini.

Tudi na podlagi EU Direktive o medijskih storitvah in našem Zakonu o medijih.

S tem le opravičujejo čedalje hujšo globalno cenzuro in demonizirajo svoje kritike kot ekstremne desničarje in levičarje.

Tako omogočajo svojo politiko, skregano celo z naivno  pametjo, da o strokah sploh ne izgubljamo besed.

Ob vsej njihovi vojni proti avtokracijam in širokoustenju o demokraciji pa so - na primer - ponižno dvolično tiho, medtem ko ZDA in Velika Britanija počasi ubijata novinarja in ustanovitelja WikiLeaksa Juliana Assangea v angleškem zaporu.

Eden zadnjih primerov zavajanja pri nas je uvodnik Alija Žerdina v Sobotni prilogi Dela (16. decembra), kjer sicer objokuje Palestince v Gazi in obtožuje Evropo, ker domnevno ne uveljavlja svojih visokih vrednot, ob tem pa niti ne omeni glavnega igralca, krivca, odgovornega za katastrofo, Združene države Amerike.

Tudi Slavoj Žižek se je temu izognil v toliko opevani provokaciji v Frankfurtu.

Kakšen greh, kupovati poceni ruski plin!

V obeh primerih, tako v Ukrajini kot v Palestini, gre za vojno, ki jo vodijo ZDA in njihov kongresno orožarski, medijski obveščevalni kompleks, ki ga vodi peščica neokonzervativcev.

Vojno v Ukrajini so sprovocirale ZDA z aktivno pomočjo EU, z deklariranim namenom utrditi svojo imperialistično politiko svetovnega hegemona, uničiti Rusijo in preprečiti gospodarsko sodelovanje Rusije in EU.

Kakšen greh, kupovati poceni ruski plin!

V ta namen so ZDA mobilizirale sumljive, deklarirano banderistične in korumpirane, rusofobne sile v Ukrajini in vazalsko EU.

Dokazov, da je temu tako, je nič koliko. Le eden med mnogimi so pričanja člana ukrajinske pogajalske skupine, posrednika, izraelskega politika Benetta, in besedilo mirovnega sporazuma iz marca 2022, kjer je jasno, da je ta, že dogovorjeni mirovni sporazum, ki je predvideval ohranitev nevtralne Ukrajine brez Krima, Kijev zavrgel zaradi grožnje Borisa Johnsona, emisarja Washingtona.

Namen namreč nikoli ni bila obramba suverenosti Ukrajine in demokracije, kot  v nedogled ponavljajo naši nesposobni politiki in prodani mediji.

Deklarirani namen je bil vojaško poraziti in s sankcijami uničiti domnevno šibko Rusijo.

Rezultat je izgubljena vojna, ki jo bijejo Ukrajinci z aktivno udeležbo, z zahodnim orožjem, informacijsko podporo in usposabljanjem Nata.

Gospodarske  sankcije, ki so Rusiji zgolj koristile, medtem uničujejo gospodarstvo EU.

Politično izsiljevanje, ki naj bi osamilo Rusijo, je osamilo Zahod in okrepilo neodvisnost 85 odstotkov svetovnega prebivalstva od ZDA.

Sankcije in diplomatsko izsiljevanje so dramatično okrepile položaj Rusije na Globalnem jugu, v Afriki, Južni Ameriki in Aziji.

Vojne zločine, ki jih izvaja Izrael v Gazi, z večdesetletno brezpogojno politično, vojaško in finančno podporo Izraelu, omogočajo in podpirajo ZDA, ki jih obvladuje sionistični lobi.

Še zlasti,  ker smo v obeh vojnah z Natom udeleženi tudi mi, je to zavržno zavajanje absolutno nedopustno!

Saj smo udeleženi v vojnih zločini.

Primer takega zavajanja naše politike je poziv predsednice države, naj se pripravimo na odrekanje, ob tem ko v istem govoru podpira NATO in njegovo vlogo v domnevnem boju Ukrajine za demokracijo, proti domnevno agresivni in avtokratski Rusiji.

Primer takega zavajanja naše politike je poziv predsednice države, naj se pripravimo na odrekanje, ob tem ko v istem govoru podpira NATO in njegovo vlogo v domnevnem boju Ukrajine za demokracijo, proti domnevno agresivni in avtokratski Rusiji.

V resnici predsednica podpira vojno, ki jo v imenu Nata, proti lastnemu prebivalstvu v Donbasu, izvaja vse prej kot demokratična Ukrajina, že od puča leta 2014 naprej.

Prav ta vojna in vse naše silne sankcije povzročajo gospodarsko krizo v EU.

Tudi naša zunanja ministrica ponavlja floskulo o brutalni agresiji Rusije, kot da je to edini in poglavitni razlog za vojno.

Kako je kljub svetovni cenzuri medijev mogoče spregledati te laži?

Spoznati resnično stanje stvari nam omogočajo alternativni spletni mediji, z analizami kredibilnih novinarjev in preverjenih strokovnjakov kot so Glenn Greenwald, Jacques Baud, Seymour Hersh, Jeffrey Sachs, Susan Sarandon, Aaron Mate, Max Blumenthal, Scott Ritter, John Mearsheimer, Andrew Napolitano, Noam Chomsky, Alastair Crooke, Brian Berletic, Ray Mcgovern, Chris Hedges, George GallowayInsajder.com in mnogi, mnogi drugi.

Večina naštetih kritičnih novinarjev in strokovnjakov je Američanov.

Kajti Evropa je tako globoko v svoji vazalski vlogi, da je največ kar premore, kaka mlačna provokacija Slavoja Žižka…

Komur je mar resnica, išče alternativo na spletu!

Ursula von der Leyen, Josep Borrell, Charles Michel in drugi skupaj z našimi političnimi  kopijami kuhajo katastrofo, za katero bo moral no koncu nekdo odgovarjati.

Največ dezinformacij sproducirajo države in  mediji, ki so, kot še nikoli doslej, pod kontrolo orožarskega in farmacevtskega kapitala.

Najprej si je treba ponovno izboriti svobodo govora. 

Potem bo dvolične lažnivce odnesla resnica!

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek