REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Potratni »boxerji«: najmanj 180 milijonov evrov preveč in najmanj 2 milijona evrov »po kosu« dražje od konkurence

Potratni »boxerji«: najmanj 180 milijonov evrov preveč in najmanj 2 milijona evrov »po kosu« dražje od konkurenceTonin dela meglo in preusmerja pozornost zaradi predragih Boxerjev. Vir: Twitter

Ena od zadev, zaradi katere sedanja vlada še vedno vztraja na svojem vse bolj obleganem in strateško nevzdržnem položaju je prišla na odbor Državnega zbora za zunanjo politiko.

Takšne cene ob dejstvu, da je podjetje, od katerega kupujejo oklepnike v primeru Grčije za podkupovanje porabilo 37 milijonov evrov, na ta posel mečejo velike sence že sedaj.

Gre za sporen nakup oklepnikov boxer.

Odbor DZ-ja za zunanjo politiko je po večurni polemični razpravi z enajstimi glasovi za in štirimi proti potrdil sklenitev sporazuma z Organizacijo za sodelovanje pri skupnem oboroževanju (OCCAR) za nakup oklepnikov 8x8 Boxer.

Na obrambnem ministrstvu (MORS) ocenjujejo, da je pridružitev večnacionalnemu programu Boxer, v katerem so Nemčija, Nizozemska, Velika Britanija in Litva, v okviru OCCAR-ja za Slovenijo »najustreznejši postopek.«

Na MORS-u namreč »nimajo potrebnih izkušenj z mednarodnimi razpisi za nakup orožja«, ki jih po besedah ministra Mateja Tonina pogosto spremljajo pritiski in posredniki. Pri OCCAR-ju, tako Tonin - ne bo »ne posrednikov in ne provizij.«

Toda zadeva je iz več razlogov zelo sporna. Najprej je seveda neresnica že navedba, da OCCAR ne zahteva provizij – seveda jih zahteva in država, ki pristopi k programu mora provizije tudi plačati.

Naši viri navajajo, da so provizije (OCCAR-ju) v tem primeru običajno triodstotne.

Oklepniki Boxer in tanki Leopard
Oklepniki Boxer in tanki Leopard. Vir: Twitter

Druga sporna zadeva pa je naraščanje cene Boxerjev, ki jih sicer večinoma izdeluje nemško podjetje, ki je bilo že v preteklosti obsojeno zaradi korupcije.

Na to so opozorili predvsem poslanci Levice.

V zadnjih nekaj letih, od kar je ponudba na mizi, se je cena oklepnikov dvignila iz začetnih 207 milijonov evrov na današnjih 412 milijonov evrov!

Glede na to, da bi minister Tonin zdaj rad kupil manj vozil, kot je bilo predvideno na začetku, je cena za posamezno vozilo zrasla za več kot 100 odstotkov, iz 3,7 na 7,4 milijonov evrov na vozilo.

Danes je jasno, da je MORS res zavajal javnost. Po njihovi oceni naj bi bila cena »4 milijone evrov brez DDV«, in to »skupaj z oborožitvijo«, pri čemer so se zaščitili s frazo, da »bo končna cena BKV 8x8 znana po izvedenih tehničnih usklajevanjih.«

Cene oklepnikov so bile najprej takšne: 56 vozil za 207 milijonov evrov, kar je 3,7 milijona na vozilo, nato 48 vozil za 306 milijonov evrov, kar pomeni 6,3 milijona evrov na vozilo, sedaj pa 53 vozil za 412 milijonov evrov, kar pomeni 7,4 milijona na vozilo.

»Razbitih oklepnikov Oshkosh najbrž še popravili niso, pa minister Tonin že hiti z nabavo osemkolesnikov Boxer za 412 milijonov. Še pred volitvami se mu mudi s podpisovanjem vseh mogočih orožarskih pogodb in povzročanjem škode, kjer in kolikor je le lahko. Nesmiselne orožarske nabave je treba odpovedati: res je, da smo bogata družba, a ne dovolj, da bi hranili vojaško-industrijske korporacije na račun skupnosti,« je ob tem dejal poslanec Levice Miha Kordiš.

Robert Pavšič (LMŠ) pa je poudaril, da sporazum predvideva popolno imuniteto za predstavnike OCCAR-ja.

Še zmeraj ni jasno niti, kaj je s protikorupcijsko klavzulo in kakšen bo strošek letnega rednega servisa teh vozil.

Ob tej aferi smo že leta 2018 tudi opozorili, kaj zadnja dva nakupa opreme za Slovensko vojsko (SV) povezuje, kar je namreč večina kritikov spregledala.

Model boxerja
Model Boxerja. Vir: Posnetek zaslona

To pa je - prav metoda nakupa.

Med štirimi metodami nakupa vojaške opreme se je namreč v primeru ameriških Oshkosh in nemških Boxerjev Janševa vlada odločila za model neposrednega naročila drugi vladi.

Skratka, očitno je, da so se slovenske vlade po aferi Patria naučile samo eno -, da so javni razpisi »nevarni« in da je bolje orožje kupovati brez njih.

To pa po oceni poznavalcev izključuje konkurenco in dviguje ceno nakupov.

Tudi odgovori MORS za Insajder.com so zatrjevali, da bo vsako vozilo Boxer, pri katerih vztraja slovenska vlada, stalo okoli 4 milijone evrov. In takrat smo zapisali, da bodo 'v resnici stali bistveno več.' Imeli smo prav.

In to dviguje ceno.

Tudi odgovori MORS za Insajder.com so zatrjevali, da bo vsako vozilo Boxer, pri katerih vztraja slovenska vlada, stalo okoli 4 milijone evrov.

In takrat smo zapisali, da bodo »v resnici stali bistveno več.«

Organizacija OCCAR namreč izdeluje samo eno vozilo BKV 8x8 – večinoma nemški Boxer.

Tako Slovenija ne bo mogla nabaviti vozil na trgu, kjer bi ob konkurenci več proizvajalcev lahko dosegla nižje cene.

Po drugi strani pa se je z odločitvijo za nabavo večinoma nemških vozil znamke Boxer proizvajalca Rheinmetall, ki je bil v Nemčiji že pravnomočno obsojen zaradi podkupovanja v Grčiji, kjer so izplačali za 37 milijonov evrov podkupnin, Janševa vlada odločila za potezo, ki nikakor ni v skladu z njenimi zavezanostmi o pregonu korupcije ter transparentnosti.

»Slaba posledica te odločitve je predvsem visoka cena; ob tem, da tudi OCCAR zahteva provizijo (praviloma 3 odstotke), bo hkrati vsako vozilo od sedaj predvidene vsote dražje za okoli 1,5 – 2 milijona evrov, morda pa še več,« smo zapisali leta 2018.

Danes je jasno, da je MORS res zavajal javnost. Po njihovi oceni naj bi bila cena »4 milijone evrov brez DDV«, in to »skupaj z oborožitvijo«, pri čemer so se zaščitili s frazo, da »bo končna cena BKV 8x8 znana po izvedenih tehničnih usklajevanjih.«

Toda cena teh vozil z oborožitvenimi postajami je veliko višja.

Oklepnik Boxer
Oklepnik Boxer. Vir: Twitter

Vsako vozilo Boxer je namreč, kot vidimo sedaj, najmanj 2 milijona evrov dražje od predhodno 'izbranih' vozil Patria AMV, vozil Piranha - 5 (GDELS) ali drugih podobnih vozil s podobnimi lastnostmi, isto pa velja tudi za oborožitvene postaje.

Boxerji brez oborožitvene postaje (ne pa »z oborožitvijo« kot trdi MORS) stanejo okoli 3,5 milijona evrov, z okoli 2,5 milijona evrov vredno oborožitveno postajo pa je njihova realna cena okoli 6 milijonov evrov.

Slovenija pa bo celo to, že bistveno visoko ceno preplačala še najmanj z 1,4 milijona evra po kosu. To z drugimi besedami pomeni, da je Slovenija vozila preplačala z najmanj 74,2 verjetno pa celo 100 milijonov evri.

Če bi res vsako vozilo (s topovi in minometi) stalo enako, komaj 4 milijone evrov, bi to pomenilo najmanj 448 milijonov evrov za dve SrBBSk.

Najhuje je to, da Slovenija drago kupuje vozila, ki bi jih na trgu lahko dobila za okoli 2 milijona evrov po kosu – ceneje, ob tem pa bo vsako vozilo, po ocenah poznavalcev, ki dobro poznajo gibanje cen na trgu oklepnikov, preplačali še 1,4 milijona evrov.

V resnici pa bo strošek na koncu bistveno večji in bo zagotovo presegel 600 milijonov evrov ali celo več.

Ampak to ni najhuje.

Najhuje je to, da Slovenija drago kupuje vozila, ki bi jih na trgu lahko dobila za okoli 2 milijona evrov po kosu – ceneje (!), ob tem pa bo vsako vozilo, po ocenah poznavalcev, ki dobro poznajo gibanje cen na trgu oklepnikov, preplačali še 1,4 milijona evrov.

To pomeni 106 + 74,2 = 180 milijonov evrov preveč.

V ta znesek pa se seveda hitro skrijejo velike provizije – in ne samo za OCCAR običajne, triodstotne.

Za ta denar bi dobili vsaj tri nove bolnišnice.

Takšne cene ob dejstvu, da je podjetje, od katerega kupujejo oklepnike Boxer v primeru Grčije za podkupovanje porabilo 37 milijonov evrov - na ta posel mečejo velike sence že sedaj.

Delite članek