REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Poslanec LMŠ Krajčič »testiral« varnost v trgovini, ukradel sendvič in odstopil

Poslanec LMŠ Krajčič »testiral« varnost v trgovini, ukradel sendvič in odstopilDarij Krajčič | vir: www.strankalms.si

Na torkovi seji odbora za kmetijstvo je poslanec koalicijske Liste Marjana Šarca (LMŠ) Darij Krajčič priznal, da je v trgovini v neposredni bližini državnega zbora ukradel sendvič.

Med debato o spornem mesu iz Poljske je tako samoiniciativno povedal o incidentu, pri čemer si je zaslužil smeh prisotnih, nato pa še grajo.

»Tri minute sem zagotovo čakal,« je dejal in ker se je počutil, »kot da sem tam luft«, se je odločil, da bo testiral varnost v trgovini.

Krajčič je tako na sestanku odbora dejal, da je bil lačen, »ker sem enostavno le eno jabolko pojedel« in je zato skočil čez cesto po sendvič. »Tri minute sem zagotovo čakal,« je dejal in ker se je počutil, »kot da sem tam luft«, se je odločil, da bo testiral varnost v trgovini.

»Potem sem se odločil, da bom preveril njihov sistem kontrole, če odneseš kaj iz trgovine ven. Prvič v življenju sem to naredil. Šel sem lepo ven in nihče ni pritekel za mano, nihče ni tulil in to tudi tam, kjer imajo nadzor in vse. Tu pa tam gre kaj skozi. Da sem si opral slabo vest, sem potem eni gospe, ki je tam prosila malo drobiža, dal več malo več kot je stal ta sendvič. Sistemi delujejo, a ne sto odstotno…,« je opravičeval svoje delovanje.

Izvoljeni predstavnik slovenskega ljudstva, ki je mimogrede tudi doktor znanost s področja gozdarstva, se je zaradi triminutnega čakanja odločil, da ne bo kot navaden državljan počakal, da pride na vrsto, ampak je lepo ukradel sendvič, pod izgovorom, da je testiral varnost.

Sprva je bil na sestanku deležen smeha, a nato so ga drugi poslanci opozorili na (ne)etičnost njegovega dejanja, da ne omenjamo kaznivosti, zaradi česar se je še istega dne vrnil v trgovino in plačal ukradeni sendvič.

A ko so o incidentu izvedli pri vrhu stranke predsednika vlade Šarca, so takoj povlekli (ustrezne) poteze. Včeraj je dr. Krajčič že podal odstopno izjavo z mesta poslanca.

Lansko leto je bil v celjski volilni enoti prvič izvoljen v državni zbor, pri čemer je bil tudi predsednik državnozborskega odbora za evropske zadeve ter član odbora za infrastrukturo, okolje in prostor kot tudi za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Ali se bo vrnil nazaj na delovno mesto raziskovalca na Gozdarskem inštitut Slovenije, še ni znano.

Komentarji