REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Polemika med kandidati bi lahko bila še bolj dinamična

Polemika med kandidati bi lahko bila še bolj dinamičnaMinistrica za izobraževanje Maja Makovec Brenčič, foto: STA

Kandidatka SMC za predsednico republike Maja Makovec Brenčič je danes obiskala varovance in osebje ljubljanskega Centra starejših Trnovo. V izjavi za medije se je dotaknila tudi dosedanjega poteka volilne kampanje in ocenila, da bi polemika med predsedniškimi kandidatkami in kandidati lahko bila "še bolj dinamična".

V zvezi z rezultati javnomnenjskih raziskav, ki ji ne obetajo uvrstitve v morebitni drugi krog volitev, je Makovec Brenčičeva dejala, da "počakajmo do konca". Čeprav je po njenih besedah pozno vstopila v kampanja, "to še nič ne pove". Izrazila je pričakovanje, da se bo preostanek kampanje osredotočil tudi na doslej spregledane teme, kot je aktualna gospodarska problematika.

Slovenke in Slovenci veliko znamo in zmoremo, ampak bolj odločno in bolj naglas moramo to povedati - najprej drug drugemu, pa tudi svetu.

"Slovenke in Slovenci veliko znamo in zmoremo, ampak bolj odločno in bolj naglas moramo to povedati - najprej drug drugemu, pa tudi svetu," je opozorila Makovec Brenčičeva in spomnila na osrednji slogan svoje kampanje Bolj odločno. Dejala je, da med obiski na terenu še posebej naslavlja mlade in opozarja na pomen medgeneracijskega sodelovanja.

"Vsekakor pa osredinjam svoj program v znanje in izobraževanje ter v njuno povezovanje z gospodarstvom," je poudarila Makovec Brenčičeva, ki je sicer ministrica za izobraževanje, znanost in šport. S pogostimi obiski na terenu pa po njenih besedah skuša "doseči, da bi se bolj slišal glas državljank in državljanov".

"Vsakdo mora dobiti svojo priložnost, in to ne glede na to, v katero generacijo sodi. Vsi moramo najti svojo pot in opogumljati drug drugega ter si izmenjevati dobre prakse. Pri tem pa moramo biti realni, a hkrati optimistični," je pozvala Makovec Brenčičeva. Dodala je še, da so prav izkušnje in modrost starejših tisto, kar jih še posebej povezuje z mlajšimi.

Predsedniški kandidatki SMC so se na obisku Centra starejših Trnovo pridružili njeni strankarski kolegi: premier Miro Cerar, predsednik državnega zbora Milan Brglez in predsednica poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer.

Na volitvah 22. oktobra se bo poleg Makovec Brenčičeve pomerilo še osem kandidatov: Borut Pahor, Ljudmila Novak, Marjan Šarec, Romana Tomc, Angelca Likovič, Boris Popovič, Suzana Lara Krause in Andrej Šiško.