REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Po Štajerski vardi - zdaj še Kranjska vahta

Po Štajerski vardi - zdaj še Kranjska vahtaVir: Facebook

Potem ko so Slovenijo preplavile novice o obstoju in postroju Štajerske varde pod vodstvom Andreja Šiška, je sedaj na spletu dostopna tudi gorenjska različica – Kranjska vahta. 

Predstavitvena stran na Facebooku vsebuje tudi več fotografij okoli deset oseb, ki so uniformirane in vse oborožene ter med urjenjem. V primerjavi z objavljenimi posnetki in fotografijami Štajerske varde gre tu za bolj očitno vojaško urjenje, a v nasprotju s Štajerci tu osebe niso enotno „uniformirane“ (iste majice).
Prav tako se ne ve, ali so prikazane jurišne puške prave ali kot v primeru Štajerske varde – airsoft replike. Posledično tudi ne vemo, ali so to dejansko fotografije „prave“ vahte ali samo uporabljene fotografije kakih airsoft navdušencev z namenom provociranja, kot je objavo fotografij Štajerske varde označil Andrej Šiško.

Predstavitvena stran nove "Kranjske vahte" je medtem sicer že "izginila" iz Facebooka... 


Za več preberite: | Štajerska varda in Kranjska vahta razkrivata slabosti obrambno-varnostnega sistema.

Delite članek