REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Po dveh mandatih se v poslanske klopi vrača Jelinčičeva SNS

Po dveh mandatih se v poslanske klopi vrača Jelinčičeva SNS

Stranka SNS se po dveh mandatih, ki ju je preživela zunaj parlamenta, vrača v poslanske klopi. Zastopali jo bodo štirje poslanci, med njimi dolgoletni predsednik SNS Zmago Jelinčič. Objavljamo biografije poslancev SNS, izvoljenih na državnozborskih volitvah. Poslanci so navedeni po abecednem vrstnem redu.

Jani Ivanuša
Rojen je 22. februarja 1968, prihaja iz Ormoža. Po izobrazbi je kmetijski tehnik, opravlja pa delo trgovca.

Lidija Ivanuša
Rojena je 3. januarja 1979, prihaja iz Polzele. Po izobrazbi je frizerka, sicer pa samostojna podjetnica, ki je med drugim lastnica salona erotičnih masaž.

Zmago Jelinčič Plemeniti (predsednik stranke)
Rojen je 7. januarja 1948 v Mariboru. Po izobrazbi je magister farmacije, trenutno je upokojen. Stranko SNS je ustanovil leta 1991 in jo vodi še danes. V parlament je bil prvič izvoljen leta 1992, poslanec je bil do leta 2011, ko SNS prvič ni prestopila parlamentarnega praga. Po dveh mandatih zunaj DZ se znova vrača v parlament. Večkrat je kandidiral tudi na predsedniških volitvah. Kot študent je bil baletni plesalec, je športni pilot in častni predsednik Letalske zveze Slovenije. Izdal je več knjig, predvsem s področja numizmatike. Leta 1975 je bil obsojen na zaporno kazen zaradi organiziranja kraje muzejskega orožja.

Dušan Šiško
Rojen je 9. maja 1969, prihaja iz Krškega. Po izobrazbi je univerzitetni diplomirani inženir logistike, je strokovni sodelavec Krajevne skupnosti Krško.