REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Patria II: bo Slovenija kupila »madžarske« oklepnike od podjetja, že obsojenega zaradi korupcije?

Patria II: bo Slovenija kupila »madžarske« oklepnike od podjetja, že obsojenega zaradi korupcije?Ali Janšo čaka afera Patria 2? Vir: Twitter
V zadnjega pol leta je na zunanjepolitičnem in varnostnem področju izbira Slovenije zmeraj enaka tisti, ki jo je pred tem naredila Madžarska – oziroma Viktor Orbán. To bi se lahko ponovilo tudi ob izbiri oklepnikov.

Slovenska vlada pri svojih odločitvah vse pogosteje sledi sosednji Madžarski.

Naj gre za spremembe medijske zakonodaje, odnos do begunskega vprašanja, evropskega proračuna, spoštovanja vladavine prava ali pa za podporo enemu od kandidatov na predsedniških volitvah v Združenih državah Amerike – zmeraj je izbira Slovenije enaka tisti, ki jo je pred tem naredila Madžarska – oziroma Viktor Orbán.

To bi se lahko ponovilo tudi na področju, kjer bo Slovenija, v skladu z nedavno sprejetim zakonom o investicijah v Slovensko vojsko, investirala okoli 780 milijonov evrov, od tega pa več kot polovico v nakup novih oklepnikov, potrebnih za oblikovanje dveh bataljonskih skupin.

Že pred časom smo prvi opozorili, da se Slovenija pripravlja na nakup nemških oklepnikov in to preko Madžarske.

Da je to zelo realna možnost, kažejo tudi izjave Mateja Tonina, ki je nedavno v oddaji Studio City razlagal, da bo Slovenija tudi proizvajala oklepnike.

Tonin, Mesec in oklepno vozilo
Matej Tonin, Toninovo oklepno vozilo in Luka Mesec. Vir: Screenshot RTV SLO

Državni zbor je namreč z 48 glasovi za in 36 proti ob 85 navzočih poslancih sprejel omenjeni zakon, ki predvideva dodatna sredstva za vojaške naložbe v prihodnjih šestih letih, od tega večino za nakup oklepnih vozil in za vzpostavitev srednje bataljonske bojne skupine.

Madžarska se je sicer septembra, kot smo prvi poročali, odločila za nemški izdelek. Gre za vozila Lynx, ki jih izdeluje nemški koncern Rheinmetall, podjetje, ki je bilo v preteklosti že kaznovano zaradi korupcije.

Madžarski obrambni minister Tibor Benkö je dejal, da predvideva, »da bo tudi Slovenija zainteresirana za vozila, ki bodo izdelana na Madžarskem.«

O tem naj bi na več srečanjih v Sloveniji pohvalno govorili tudi predstavniki madžarske vlade.

Gre za vozila Lynx, ki jih izdeluje nemški koncern Rheinmetall, podjetje, ki je bilo v preteklosti že kaznovano zaradi korupcije.

Tudi RTV Slovenija je zelo jasno poročala o »nameri nakupa 50 oklepnikov do leta 2027« v madžarski tovarni, nato pa se je oglasil Matej Tonin in potrdil, da se je zanimal za »know-how« o tem, kako oklepnike, ki so nemški, »narediti na slovenskih tleh.«

Orban in Janša Vir:Twitter
Orbán in Janša. Vir: Twitter

RTV SLO je poročala, da blizu slovenske meje v mestu Zalaegerszeg Madžari že gradijo tovarno oklepnikov, da naša vojska načrtuje posodobitev tudi na tem področju in da se je Tonin na obisku v Budimpešti »pogovarjal tudi o morebitnem nakupu madžarskih oklepnikov.«

In ob tem je celo madžarski obrambni minister Tibor Benkö dejal, da predvideva, »da bo tudi Slovenija zainteresirana za vozila, ki bodo izdelana na Madžarskem. Madžarska si želi, da bi lahko bila med tistimi, ki bodo oddali ponudbo za nabavo te opreme«.

Omenjen je bil nakup 50 oklepnikov, ki ga Tonin tedaj sploh ni zanikal, ampak ga je celo »potrdil«, in ob tem še dodal, da »je treba posel izpeljati transparentno. Oklepna vozila namreč ponujajo tudi druge države, ponudbe pa se šele zbirajo.«

Pri tem je nemški proizvajalec, za katerega »navijajo« Madžari še posebej sporen.

Vlada pa je že navezala stik tudi z norveškim Konsbergom, velikim solastnikom finske Patrie.

To, kar moti je znova predvidljivo ravnanje slovenske vlade – namesto da bi razmišljala o razpisu, na katerem bi lahko sodelovali vsi proizvajalci in bi res zmagal najboljši imamo opraviti z vnaprejšnimi izbirami, ki lahko znova vodijo do netransparentnega nakupa.

Pri tem je nemški proizvajalec, za katerega »navijajo« Madžari še posebej sporen.

V preteklosti so se slovenske vlade pri izbiri vozil 8X8 nagibale k izbiri prosule finske Patrie, za katero se je izkazalo, da ima precej slab oklep.

Ta je bil boljši pri naslednji izbiri, nemškem Boxerju, ki pa je bil pregrešno drag, s še dražjim vzdrževanjem in ponujen s pogodbami, ki niso izključevale korupcije.

Nato se je Madžarska septembra odločila za nemški izdelek.

O njem naj bi na več srečanjih v Sloveniji pohvalno govorili tudi predstavniki madžarske vlade.

Gre za vozila Lynx, ki jih izdeluje nemški koncern Rheinmetall.

Vozila Lynx
Vozila Lynx. Vir: Twitter

Več kot 2 milijardi evrov bodo porabili za večkolesnike Lynx KF41, ki služijo prevozom vojakov ter za podporna vozila Buffalo.

Kupili naj bi jih kar 218.

Gre za modularna in dobro zaščitena vozila, ki pa so precej velika in težka kar 44 ton.

Oklepniki imajo tudi za ta vozila precej velike topove kalibra 35 milimetrov in motorje s 1140 konjskimi močmi.

Rheinmetall je bil že leta 2014 pravnomočno obsojen zaradi izplačila podkupnin. Plačati je moral 37 milijonov evrov kazni, ker v podjetju niso zaznali korupcije.

Kljub moderni zasnovi pa se na primer ameriška vojska ni odločila za ta vozila, ko so jim bila ta ponujena.

Lynx ob tem tekmuje za izbor novega oklepnega vozila v Avstraliji.

Armin Papperger, predsedujoči v podjetju Rheinmetall AG je ob tem dejal, da je za to podjetje »marketinški prodor« vozila Lynx »velik uspeh,« ker gre za »pomembno članico EU in NATO« ter dodal, da so na Madžarskem »politični in vojaški uradniki demonstrirali pravo vodenje

Na prvi pogled vse lepo in prav.

Toda kje je težava?

Težava je v tem, da smo imeli s tem podjetjem izkušnje tudi v Sloveniji.

Ko je februarja leta 2018 slovenska (tedaj Cerarjeva) vlada odstopila od nakupa nemških boxerjev, se je izkazalo, da je bil eden od razlogov tudi dejstvo, da tedanja pogodba s prodajalcem, družbo Artec, ki je v lasti nemškega orožarskega velikana Rheinmetall, ob nakupu oklepnikov za preko 448 milijonov evrov ne bi vsebovala protikorupcijske klavzule - pa čeprav je bil Rheinmetall leta 2014 pravnomočno obsojen zaradi izplačila podkupnin.

Ameriška Piranha
Vozilo Piranha. Vir: GDELS

Po priznanju krivde je moral Rheinmetall plačati 37 milijonov evrov kazni, ker »ni zaznal in preprečil sumljivih plačil partnerjem pri prodaji.«

Istega leta se je Rheinmetall na lestvici orožarskih družb, ki po mnenju mednarodne organizacije Transparency International najučinkoviteje preganjajo korupcijo, znašel na samem dnu.

Še danes pa je eno od podjetij v lasti Rheinmetalla na črnem seznamu v Indiji, zaradi podkupovanja v Grčiji.

Rheinmetall se je na lestvici orožarskih družb, ki po mnenju mednarodne organizacije Transparency International najučinkoviteje preganjajo korupcijo, znašel na samem dnu.

In zato – po vsem kar vemo o delovanju madžarske vlade in tajkunov iz kroga Viktorja Orbána – seveda ni nenavadno, da je to nemško podjetje dobilo posel na Madžarskem.

To si je vredno zapomniti, če se bo tudi slovenska vlada začela nagibati v smeri te izbire.

Ni pa to edina možnost na trgu.

Prav te dni je na primer filipinska vojska za svoj projekt lahkih oklepnikov izbrala vozila Sabrah.

Pri tem je izraelsko podjetje Elbit Systems zmagalo na razpisu za 196 milijonov dolarjev vreden projekt proizvodnje lahkih tankov s 105 milimetrskimi topovi, ki temeljijo na gosenični platformi ASCOD 2 proizvajalca General Dynamics European Land Systems (GDELS) ter na večkolesni (8X8) platformi iz Pandurja 2.

Avstrijski Pandur
Avstrijski Pandurji v akciji med prebijanjem do zasneženih avstrijskih vasi. Vir: Twitter

Kot so o tem projektu zapisali v Elbitu, nudijo ta vozila »napredno zaščito in mobilnost, veliko prostora znotraj vozil in zelo kompaktne dimenzije.«

Vozila imajo tudi dobro protiminsko zaščito, topove z avtomatskim polnjenjem in zahtevajo minimalno vzdrževanje.

Posebna serija šestkolesnikov bo stala 47 milijonov dolarjev.

Že to kaže, da cena ne bo tako visoka kot v primeru nemških vozil iz Rheinmetalla.

Pandurje že ima in je z njimi zadovoljna tudi Slovenska vojska.

Ta vozila pa poznamo tudi v Sloveniji.

Pandurje oziroma valuke že ima in je z njimi zadovoljna tudi Slovenska vojska.

Pred leti je bilo vozilo na tej osnovi v tekmi za opremljanje Slovenske vojske neupravičeno izločeno, zaradi, kot je znano, izbire finske Patrie, kjer pa so bile v tem poslu izplačane tudi velike podkupnine.

Ponavljanje te zgodbe in slepo sledenje »madžarski izbiri« pa bi bila zagotovo zelo resna napaka.

Na možnost ponovitve usodne napake opozarjajo tudi poznavalci trga z orožjem, ki poudarjajo, da se je tudi prva afera Patria zgodila zato, ker so nekateri vpleteni v to afero razpis priredili in s tem dali prednost enemu proizvajalcu - finski Patrii - kar je izzvalo revolt med ostalimi konkurenti.

Ti so nato pritiskali na svoje vlade, dokler obveščevalni podatki o slovenskem sumljivem poslu niso pričeli curljati najprej v medije in nato naprej - vse do preiskovalnih organov in sodišč.

Se bo sedaj zgodba ponovila?

Delite članek