REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Only in Slovenija! Zaposleni v uradu vlade sredi delovnega dne protestira proti vladi. Na koncu bo dobil še plačo«

»Only in Slovenija! Zaposleni v uradu vlade sredi delovnega dne protestira proti vladi. Na koncu bo dobil še plačo«Primc ob podpori desnih skrajnežev. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

V zvezi s protestom, ki ga je danes pred Ustavnim sodiščem oklical njega organizator Aleš Primc, sicer po volji v zadnjih dneh iztekajoče se vlade Janeza Janše zaposlen v državni upravi (v nedavno odprtem vladnem uradu za demografijo s sedežem v Mariboru), se je na družbenih omrežjih vsul plaz komentarjev.

Splošne občutke sodržavljanov je strnil Božo Simonič, ki je spomnil, da so »dopoldne fsi lepo f službi, le Primcov Aleš vrši demonstracije. Pa za njegov šiht brez bojazni, njegova lenoba je dolg cele nacije

Toda - kot kažejo fotografije - se je »veličastni protest« Aleša Primca strnil na le nekaj deset večinoma starejših občanov.

Predvsem babic in dedkov...

Tako se je nekoliko skazil namen Primca, da se postavi po robu novemu predstavniku delodajalca - vladi pod taktirko dr. Roberta Goloba, hkrati pa da pritisne na ustavne sodnike, kako naj odločijo o pravicah LGBTQIA+ populacije.

Da gre za shod proti Golobovi vladi je ne nazadnje v pozivu prek Twitterja razkril Primc sam.

Organizator, kot sam pravi prvega protesta proti Golobovi vladi je hkrati potarnal, češ da največji mediji niso poslali nobene kamere.

»Saj so prišli posnet Madžari iz nore24, kva jamraš,« je Primcu odgovoril Stariha.

Omenjena televizijska postaja je, v izogib dejstvu, da na shodu ni bilo videti staršev s svojimi mladoletnimi zanamci, kot islustracijo svojega poročila uporabila staro fotografijo, kjer so bili udeleženci odeti v debele, zimske bunde...

Jasno je, da ne gre za fotografijo z današnjega snidenja desnosučnih, ko se je temperatura gibala tudi okoli 29 - 30 stopinj Celzija.

Kar je Boštjana Koražijo navdihnilo, da problematizira tudi občečloveške vrednote tistega, ki se razglaša za varuha družinskih vrednot, hkrati pa upokojenke in upokojence pošlje tri ure postavati na žgočem soncu sredi betonske Ljubljane.

Nekatere je zanimalo tudi, kdo bo plačal za stroške varovanja?

Vse to se navezuje na včerajšnji izpad Domna Cukjatija, vidnega člana SDS, ki se je pritoževal čez mavrico, ki jo je zaznal v garderobi vrtca svoje hčerke, češ da gre za posiljevanje otrok z LGBT ideologijo.

Vsesplošni vik in krik desnice na mavrico pa naleti na problem, ko se ji oponese, da se slovenska katoliška revija za otroke imenuje - Mavrica.

Očitno si je Cukjati s svojimi somišljeniki naložil pretežko breme - izobčiti mavrico!

Če damo hinavščino Primca, Cukjatija in njihovih ideoloških sotrpinov na stran, pa ostaja že v naslovu izpostavljeno temeljno vprašanje: Kako je lahko zaposleni v uradu vlade danes sredi delovnega dne, (ki bi ga moral prebiti v Mariboru) sredi Ljubljane protestiral proti vladi?

Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Zdi se, da je možno, kot je zapisala Taborjeva.

Toda samo v Sloveniji.

Na fotografijah z dogodka pa je prav tako razvidno, da so se shoda udeležili tudi podporniki neonacistične skupine Blood & Honour.

Primc je sicer trdil, da s tem nima nič.

Očitno pa je, da vsaj v tem primeru Primc in neonacisti delijo iste poglede.

In ne le v tem...

Delite članek