REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Obilne padavine ogrožajo stanovanjske objekte

Obilne padavine ogrožajo stanovanjske objekte

Obilne padavine povzročajo težave predvsem v zahodnem in severozahodnem delu Slovenije. Posamezne reke se razlivajo ob strugah, tudi manjše v Goriških brdih, najmočneje je porasla reka Vipava. Gasilci imajo polne roke dela z izčrpavanjem meteornih vod, ki so zalile stanovanjske objekte.

V Rožni ulici v Cerknem so gasilci zjutraj okoli 6.37 dobili obvestilo, da meteorne vode ogrožajo stanovanjski objekt. Voda pa ogroža tudi hišo v Grabnu v občini Tržič, so zapisali na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

V Medvodah oz. Zbiljah so zjutraj malo pred 7. uro gasilci morali črpati vodo iz kleti stanovanjske hiše.

Meteorna voda je dopoldne zalivala tudi hiše v Zgornjih Bitnjah in Naklem. Potok poplavlja cesto v kampu Zaka na Bledu. Pod avtocesto iz Radovljice proti Novi vasi je meteorna voda zalila podvoz, ki so ga do nadaljnjega zaprli.

V Novi Gorici v Rožni dolini na ulici Partizanske tehnike narasli potok ogroža stanovanjsko hišo. V Trpčanah v Ilirski Bistrici pa se pripravljajo na morebitno poplavljanje reke Reke.

V prihodnjih urah bodo po napovedih agencije za okolje ponovno porasle reka Vipava in manjše reke na Goriškem, pri tem se lahko ponekod razlijejo v širšem obsegu.

Do večera bodo začele ponovno naraščati tudi reke drugod po državi, najbolj na Gorenjskem, v Posočju in na širšem območju osrednje Slovenije. Reke se lahko razlijejo ob strugah na območjih pogostih poplav. Ob intenzivnih krajevnih padavinah lahko hitro porastejo tudi posamezni manjših vodotoki in hudourniki.

V noči na nedeljo se bodo hidrološke razmere po državi začele umirjati. Naraščale bodo še reke s kraškim zaledjem. Reka Ljubljanica se lahko v nedeljo razlije v manjšem obsegu na območju vsakoletnih poplav.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek