REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Mar za Janševo oblast Mariborčani niso Slovenci?

Mar za Janševo oblast Mariborčani niso Slovenci?Zgolj naključje? Barve kampanje NIJZ v prid cepljenju so zelo podobne strankarskim barvam Janeševe SDS. Vir: Twitter

Uradnikom Janševe vlade se brž ko ne vsak dan pripeti kakšen spodrsljaj…

Najnovejši vzbuja dvom v korenine Mariborčanov.

Ministrsvo za zdravje pod taktirko Janeza Poklukarja je namreč prek družbenih omrežij objavilo novičko o obisku Alenke Forte, državne sekretarke z istega ministrstva v štajerski prestolnici.

Gospa, znana po propagiranju vrednot desnosučne vlade, ki so jo izstrelile na dobro plačano pozicijo v državni službi je tokrat pozvala »vse Mariborčane in Slovence, da pristopijo k cepljenju.«

Iz povedanega je marsikdo lahko sklepal, kot so opozorili komentarji na družbenih omrežjih, da Mariborčani zanjo pač niso Slovenci.

Ob tem ne gre prezreti niti rumeno-modre odtenke, ki si jih je Nacionalni inštitut za javno zdravje pod vodenjem Milana Kreka izbral za barve vladne kampanje Cepimo se.

Mar Mariborčane državna sekretarka Alenka Forte ne šteje za Slovence? Vir: Twitter
Mar Mariborčane državna sekretarka Alenka Forte ne šteje za Slovence? Vir: Twitter

Težko je namreč ne pritrditi pripombi Ivana Mačka Novaka, da je celostna grafična podoba (CGP) trenutno najpomembnejše kampanje v državi, ki zagovarja cepljenje prebivalstva proti koronavirusu SARS-CoV-2, zelo podobna CGP-ju vladajoče SDS.

Ne gre prezreti rumeno-modre odtenke, ki si jih je NIJZ pod vodenjem Milana Kreka izbral za barve vladne kampanje Cepimo se.

Prav tako se je enako težko izogniti občutku, da si stranka Janeza Janše – po polomiji z zamujanjem z nabavo zaščitnih sredstev ob začetku pandemije in aferah, ki so jo v zvezi s tem spremljale od prejšnje zime ter zmagoslavnem preletu bombarderjev zveze NATO in odrekanju skoraj 900.000 odmerkom cepiv Pfizer in Moderna v decembru ter v posledici opisanega pišmeuhovstva skoraj 5000 smrtnih žrtev covida-19 na Slovenskem – zdaj vsaj vizualno poskuša zase prisvojiti uspehe cepilne akcije, ki poteka v nekaterih večjih mestih v Sloveniji.

Je to zgolj - naključje? Verjetno ne.

Sicer pa, kaj drugega pričakovati od stranke z voditeljem, ki najraje deli ljudi.

Po delitvi prebivalstva Slovenije na komuniste in nekomuniste, na Slovence in neslovence, je pač bilo za pričakovati, da strankarski prvaki SDS pričnejo deliti ljudi tudi na Mariborčane in Slovence, Ljubljančane in Slovence in tako naprej.

Res pa je nenavadno, da stranka, ki neprestano govori o slovenstvu na ta način število Slovencev, vsaj verbalno, ves čas - zmanjšuje.

Delite članek