REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Laži »prvih v službi resnice«: Z zavajanjem o članku Kleine Zeitunga počastili obletnico delovanja nesamostojne televizije

Laži »prvih v službi resnice«: Z zavajanjem o članku Kleine Zeitunga počastili obletnico delovanja nesamostojne televizijeTovarna laži in njihov mecen. Vir: Posnetek zaslona, Twitter
Niti pet let od začetka oddajanja televizija, za katero delajo, še ni splavala na zeleno vejo. Prodaja namreč zanič robo, vsebine, ki jih večina prebivalstva noče.

Potem ko se je o Janezu Janši in njegovemu pozivu Evropski komisiji (EK), da EK pošlje v Slovenijo posebno delovno skupino, ki bi preverila stanje medijskih in drugih svoboščin v Sloveniji (ampak samo ob večernih urah!) razpisal avstrijski Kleine Zeitung, se je na nekaj kritičnih ocen na račun slovenskega predsednika vlade odzval tudi njegov, z denarjem Orbánovih tajkunov podmazan medij.

In seveda se v Janševi medijski tovarni laži ob poročanju o članku Kleine Zeitunga niso mogli izogniti lastni tradiciji laganja.

Članek sicer konservativnega avstrijskega časnika so srdito in obilno komentirali, niso pa navedli skoraj ničesar iz samega članka, razen iz konteksta iztrganega stavka.

Članek Kleine Zeitunga o Sloveniji
Članek v Kleine Zeitungu o Janezu Janši in Sloveniji. Vir: Posnetek zaslona

Gre za zanimiv pristop, kjer polemiziraš z vsebino, ne da bi bralcem sploh predstavil, za kaj gre.

Jasno, kajti če bi vsebino predstavili, bi tudi najbolj neumni bralci lahko ugotovili, da jih komentator Nove24TV vleče za nos in naklada neresnice.

Zanimiv pa je še posebej en del sicer branja nevrednega sestavka.

Članek Domena Mezga
Branja nevreden sestavek na portalu Nova24TV. Vir: Posnetek zaslona

»V nadaljevanju so postregli s prav tako že slišanimi floskulami, kot je sledeča: 'Militantni premier Slovenije se obrača na EU, da bi poslala svet modrecev, da bi tako pridobil predstavo o razmerah v svoji državi.' Gre za že znani strah levice pred neodvisno evropsko komisijo, ki bi gnilobo osrednjih medijev razkrinkala odznotraj,« so zapisali na portalu Nova24TV.

Citirali naj bi torej del članka v Kleine Zeitungu. Toda omenjenega stavka v članku, ki so ga citirali – ni. Vse to so si v Nova24TV gladko – izmislili.

Citirali naj bi torej del članka objavljenega v Kleine Zeitungu.

Toda omenjenega stavka v članku, ki so ga citirali – ni.

Nikjer namreč ni zapisano, da naj bi šlo za »militantnega premierja Slovenije« in prav tako ne, da si želi »sveta modrecev« zato, da bi si on sam pridobil predstavo o razmerah v svoji državi.

To jasno kaže tudi nemški original članka.

Vse to so si v Nova24TV gladko – izmislili.

Avtor tega neresničnega zmazka je bil Domen Mezeg.

Ali pri Nova24TV ne razumejo nemško, podtikajo po naročilu ali lažejo iz navade je popolnoma vseeno, dejstvo je, da so predsednika vlade branili in istočasno avstrijski medij napadali - z lažjo.

In to prav ti, ki naj bi bili menda prvi v službi resnice.

Vse skupaj pa so, prav primerno, objavili še na peto obletnico začetka oddajanja Nove24TV in tako s kolosalno lažjo, lansirano v obrambo Maršala Twitta, počastili svojo »službo resnici.«

Ali pri Nova24TV ne razumejo nemško, podtikajo po naročilu ali lažejo iz navade je popolnoma vseeno, dejstvo je, da so predsednika slovenske vlade branili in istočasno avstrijski medij napadali - z lažjo.

Zelo povedno in simbolično.

Pri tem pa niti pet let od začetka oddajanja televizija, za katero delajo, še ni splavala na zeleno vejo.

Prodaja namreč zelo zanič robo, vsebine, ki jih večina prebivalstva noče, zato ta in podobni »patriotski mediji« na Slovenskem lahko obstajajo le zaradi enosmernega finančnega toka iz blagajn Orbánove Madžarske.

In ker se bo tudi to nekoč najbrž nehalo, vidijo ti t. i. novinarji svojo edino in dolgoročno rešitev tem, da jih pod svoje varno okrilje čim prej vzame država, razprostre nad njimi svoja zaščitna krila in jim financiranje priskrbi - Janševa vlada.

Tista prava, tretja Janševa, ki ceni njihovo oziroma Janševo resnico.

Le tako jim njihovih kolosalnih laži ne bo več potrebno prodajati na prostem trgu, kjer se, ker ljudje v Sloveniji vendarle niso tako butasti, kot si jih predstavljajo - ne prodajajo najbolje.

Pri tem je še posebej odbito, da ljudje, ki dajejo tako velik pomen svobodnemu trgu in kapitalizmu poskušajo narediti vse, da bi se lahko prisesali na državne jasli.

In prav to je slon v sobi, za katerega se vsi pristojni v Sloveniji še preveč delajo, da ne obstaja.

Zastruplja javni prostor. Neprestano.

Ker obstaja.

In laže.

Ker zastruplja javni prostor.

Neprestano.

Delite članek