REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kot drogirane gosi: Kako Marcel Štefančič v Mladini prodaja ameriško vojno hujskaško propagando

Kot drogirane gosi: Kako Marcel Štefančič v Mladini prodaja ameriško vojno hujskaško propagandoMarcel Štefančič z gosjim korakom naprej... Vir: Posnetek zaslona, X

Članek Konec Evrope v Mladini Marcel Štefančič začne takole: »Ko je začelo to, kar je Izrael počel Gazi, spominjati na to, kar Rusija počne Ukrajini, je Evropska unija zamudila priložnost, da bi rekla: Dovolj!«

Kar je alarmantno ob tem zapisu, ki je tipičen za gleichschaltane zahodne mainstreamovske medije in politike, je ignoriranje očitnih dejstev in usklajenost z uradno ameriško, tj. neoliberalno in neokonzervativno vojno hujskaško propagando... Šokantno pri tem je, da resnica, da osnovna dejstva niso konspirativno skrita.

Kar je alarmantno ob tem zapisu, ki je tipičen za gleichschaltane zahodne mainstreamovske medije in politike, je ignoriranje očitnih dejstev in usklajenost z uradno ameriško, tj. neoliberalno in neokonzervativno vojno hujskaško propagando.

Kako lahko ljudje različnih ideoloških provinienc iz različnih političnih tvorb kot drogirane gosi ponavljajo eno in isto laž, ki so jo lansirale obveščevalne službe neke države in ki očitno služi le interesom neke skupine ideologov v ameriškem State departmentu, orožarski industriji in Kongresu, ki ga ima industrijsko-vojaški kompleks ZDA v zakupu!?

Že skoraj dve leti v isti rog trobijo tako oni, ki so od nekdaj  obsedeni z azijsko invazijo z Vzhoda in navidez liberalni in kritični mnenjski voditelji kot sta Žižek in Štefančič in očitno velik del Mladine.

Šokantno pri tem je, da resnica, da osnovna dejstva niso konspirativno skrita.

Nasprotno, vse je javno objavljeno  in preprosto dostopno tudi na spletu.

Mainstreamovski mediji niti ne zanikajo teh preprostih in dokazljivih dejstev, jih pa dosledno ignorirajo.

Ameriški uradniki in politiki so ničkolikokrat javno deklarirali cilje njihove politike do Ukrajine in Rusije: Uničiti ali izkrvaveti Rusijo, zamenjati predsednika! (Biden, Nuland, Graham, Schiff, Trump, študije korporacije Rand, dela ideologov od Horowiza, Kegana do Brzezinskega.)

Rusi, zlasti Putin, so po drugi strani vsaj dobrih 20 let ponavljali zaskrbljenost zaradi širjenja NATA in enostransko izstopanje ZDA iz vseh sporazumov o omejevanju oboroževanja.

Kljub temu, da sta zahodno orkestriranja puča proti demokratično izvoljenemu Janukoviču leta 2014 in odločilna vloga EU pri tem, jasno dokumentirani, bodo te naše in vseevropske ideološke sluge ponavljale evidentne laži o nedolžni, demokratični, neizzvano napadeni Ukrajini in krvoločni in ekspanzionistični Rusiji.

In to že skoraj dve leti!

Medtem ko prihajajo na dan vedno novi podatki, ki postavljajo na laž ameriško propagandno zgodbo.

Kot nedavno jasno priznanje vodje ukrajinske pogajalske skupine na mirovnih pogajanjih Carigradu, da so Rusi zahtevali le »ne« NATU in da je ukrajinsko privolitev preprečil Boris Johnson.

Posledice: Donbas je dokončno izgubljen za Ukrajino. Pol milijona ubitih vojakov. 15 milijonov ukrajinskih beguncev, recesija v Evropi.

Sicer je to, kar Izrael počenja v Gazi res nasprotno tistemu, kar Rusija počne v Ukrajini.

Že skoraj dve leti v isti rog trobijo tako oni, ki so od nekdaj obsedeni z azijsko invazijo z Vzhoda in navidez liberalni in kritični mnenjski voditelji kot sta Žižek in Štefančič in očitno velik del Mladine... Res je konec Evrope, vendar so njen propad povzročili Štefančičevi ideološki gospodarji.

Medtem ko Izraelci Gazo rušijo in brezobzirno pobijajo civiliste, se Rusi v Ukrajini trudijo za čim manj civilnih žrtev.

OVSE je naštel na obeh straneh (tako ukrajisnki kot ruski) nekaj nad 10.000 žrtev med civilisti v dveh letih! 

Izrael je namerno presegel to število v dobrih treh tednih!

Več kot le podobnost med Izraelom in Ukrajino je evidentna v dejstvu, da sta tako Izrael kot Ukrajina voljni orodji za poskus uradne ameriške politike za vojaško obvladovanje srednjega Vzhoda in Rusije.

Podpiranje vojaške pomoči Ukrajini pomeni njeno pehanje v katastrofalno pogubo.

Na pozitivni strani je ta vojna sprožila tektonsko spreminjanje geopolitike sveta.

In pospešeni propad zahodne prevlade.

Res je konec Evrope, vendar so njen propad povzročili Štefančičevi ideološki gospodarji.

Kar so tudi jasno in glasno napovedali.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek