REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kontaminacija in vdor v človeški DNK? Znanstveniki šokirani, ko so odkrili, kaj se skriva v mRNA cepivih Pfizerja in Moderne

Kontaminacija in vdor v človeški DNK? Znanstveniki šokirani, ko so odkrili, kaj se skriva v mRNA cepivih Pfizerja in ModerneCepivo Pfizer. Vir: Twitter, posnetek zaslona

Elon Musk je opozoril na zanimive podatke o tem, kako se je učinkovitost najpomembnejših zahodnih cepiv proti covidu 19 spreminjala v času.

Toda še prelomnejši je članek v avstralskem Spectatorju, ki razkriva temno plat najbolj znanih in menda povsem nenevarnih ter visoko uspešnih proticovidnih cepiv znanih farmacevskih gigantov Pfizer in Moderna.

V začetku leta 2023 je namreč genomski znanstvenik Kevin McKernan naključno odkril nekaj, kar ni pričakoval.

Med izvajanjem poskusa v svojem bostonskem laboratoriju je McKernan kot kontrolo uporabil nekaj vial mRNA protikovidnih cepiv Pfizer in Moderna.

Bil je 'šokiran', ko je ugotovil, da so domnevno kontaminirani z drobnimi fragmenti plazmidne DNA.

Drugi znanstveniki so kmalu potrdili McKernanove ugotovitve, čeprav je bila količina kontaminacije z DNK spremenljiva, kar kaže na nedoslednost vsebine vial glede na serije.

McKernan, ki ima 25 let izkušenj na svojem področju, je ponovno izvedel poskus in znova dobil potrditev, da so viale po njegovem mnenju vsebovale od 18- do 70-krat več kontaminacije DNK od zakonskih omejitev, ki jih dovoljujeta Evropska agencija za zdravila (EMA) in ameriška Uprava za hrano in zdravila (FDA).

Še posebej je bil McKernan zaskrbljen, ko je odkril prisotnost promotorja SV40 v vialah cepiva Pfizer. To je zaporedje, ki se »… uporablja za penetracijo DNK v jedro, zlasti pri genskih terapijah,« pojasnjuje McKernan. To je nekaj, kar so regulatorne agencije po vsem svetu posebej povedale, da ni mogoče storiti s cepivi mRNA.

Ker je vedel, da proizvajalci med regulativnim postopkom niso razkrili kontaminacije, je McKernan sprožil alarm in svoje ugotovitve objavil na Twitterju (zdaj X) in Substacku ter pozval druge znanstvenike, da preverijo, ali lahko ponovijo ter potrdijo ali ovržejo njegove ugotovitve.

Drugi znanstveniki so kmalu potrdili McKernanove ugotovitve, čeprav je bila količina kontaminacije z DNK spremenljiva, kar kaže na nedoslednost vsebine vial glede na serije.

Eden od teh znanstvenikov je bil strokovnjak za genomiko raka dr. Phillip Buckhaults, ki je zagovornik platforme mRNA in je tudi sam prejel cepivo Pfizer zoper covid-19.

Septembra letos je dr. Buckhaults delil svoje ugotovitve na zaslišanju v senatu Južne Karoline. »Zaskrbljen sem, ker je ta DNK v cepivu – in razlikuje se od RNK, ker je lahko trajna,« je povedal prisotnim.

»Obstaja zelo realna nevarnost,« je dejal, da se bodo kontaminirani fragmenti DNK integrirali v človekov genom in postali »trajni del celice«, kar bo povzročilo avtoimunske težave in raka pri nekaterih ljudeh, ki so bili cepljeni.

Dr. Buckhaults trdi, da prisotnost visokih ravni kontaminantne DNK v cepivih mRNA »lahko povzroča nekatere redke, a resne stranske učinke, kot je smrt zaradi srčnega zastoja«.

Opozoril je tudi, da lahko te spremembe genoma »trajajo več generacij«.

Dr. Buckhaults trdi, da prisotnost visokih ravni kontaminantne DNK v cepivih mRNA »lahko povzroča nekatere redke, a resne stranske učinke, kot je smrt zaradi srčnega zastoja«.

Dodal je: »Mislim, da je to resnično resna napaka regulativnega nadzora, ki se je zgodila na zvezni ravni.«

Cepivo Moderna
Cepivo Moderna. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Zaskrbljenost dr. Buckhaultsa deli tudi McKernan, ki je svoje ugotovitve predstavil FDA junija. V času pisanja McKernan od FDA ni prejel nobenega odgovora o tej zadevi.

Vendar pravna zadeva, vložena na avstralskem zveznem sodišču julija letos, trdi, da TGA ni ustrezen regulator za cepiva covid mRNA, ker je po definiciji zakona o genski terapiji Gene Technology Act (2000) kontaminacija DNK gensko spremenjen organizem (GSO).

Dr. Buckhaults je na zaslišanju v ameriškem Senatu dejal, da je svoje ugotovitve poslal po e-pošti FDA, vendar tudi on ni prejel odgovora.

V Avstraliji njihovo regulatorno telo Therapeutic Goods Administration (TGA) še naprej trdi, da cepiva proti covidu ne morejo spremeniti DNK neke osebe.

Tiskovni predstavnik TGA je izjavil, da mRNA v cepivih ne vstopi v jedro celic in ni integrirana v človeški genom. Tako mRNA »ne povzroča genetske škode ali vpliva na potomce cepljenih posameznikov.«

Povedali so tudi: »Vse serije cepiv proti covidu, razdeljene Avstralcem, so bile testirane na prisotnost kontaminantov, vključno s preostalimi ravnmi predloge DNK.«

Vendar pravna zadeva, vložena na avstralskem zveznem sodišču julija letos, trdi, da TGA ni ustrezen regulator za cepiva covid mRNA, ker je po definiciji zakona o genski terapiji Gene Technology Act (2000) kontaminacija DNK gensko spremenjen organizem (GSO).

Tožnik, viktorijanski zdravnik in farmacevt dr. Julian Fidge, zahteva sodno prepoved, ki bi Pfizerju in Moderni preprečila distribucijo njunih cepiv mRNA proti covidu, ker nista nikoli pridobila licence Urada regulatorja za gensko tehnologijo (OGTR), ki je tista agencija, ki nadzoruje vse izdelke, povezane z GSO.

TGA ni zahteval testov genotoksičnosti ali rakotvornosti, preden je zagotovil začasno odobritev in sčasoma popolno registracijo obeh cepiv - tako Moderne kot Pfizerja za covid 19.

Smernice OGTR močno predlagajo, da bi bilo treba takšne teste izvajati, če obstaja tveganje za škodo zdravju ljudi.

DNK in sodišče EU
Vir: Posnetek zaslona, Twitter

McKernan, ki je zagotovil strokovno svetovanje o primeru, se strinja, da kontaminacija DNK v cepivih mRNA ustreza avstralski pravni definiciji GSO. Obstaja pa tudi druga komponenta cepiv mRNA, ki ustreza definiciji.

»Vsaka oseba, ki ji je bilo vbrizgano cepivo s temi izdelki, je prejela GSO, ki ni bil odobren skozi strokovni regulativni proces v tej državi.« Odvetnica doda, da to pomeni, da bi lahko bil »človeški genom trajno spremenjen, o čemer nihče ni bil obveščen.«

To je sama mRNA, ki je pravzaprav modificirana RNA, ovita v lipidne nanodelce (LNP). Tožba trdi, da ta »kompleks LNP-spremenjena-RNA« spada pod pravno definicijo GSO in da ima, tako kot kontaminacija DNK, sposobnost vstopa v celično jedro in integracijo v človeški genom.

Obstaja že vsaj en strokovno pregledan znanstveni članek, ki dokazuje, da lahko mRNA Pfizerjevega cepiva proti covidu vstopi v celično linijo človeških jeter in se in vitro (kar pomeni v laboratorijski posodi) reverzno prepiše v DNK.

Druge študije, navedene v gradivu primera, kažejo prisotnost mRNA »igle« oziroma spike proteina v jedru človeških celic in nudijo dokaze, da se pridobljene imunske lastnosti prenesejo na potomce miši, ki so bile predhodno izpostavljene platformi mRNA-LNP cepiva proti covidu.

To nakazuje, da se lahko mRNA cepiva, ko je v jedru, prenese in integrira s kromosomsko DNA.

Ob upoštevanju kompleksov LNP-mod-RNA in nedavno odkrite kontaminacije DNK, ki je prisotna v mRNA cepivih proti covidu, odvetnica Katie Ashby Koppens pravi: »Vsaka oseba, ki ji je bilo vbrizgano cepivo s temi izdelki, je prejela GSO, ki ni bil odobren skozi strokovni regulativni proces v tej državi.« Doda, da to pomeni, da bi lahko bil »človeški genom trajno spremenjen, o čemer nihče ni bil obveščen.«

Zdaj McKernan, dr. Buckhaults in drugi znanstveniki pozivajo k nujnim raziskavam, da bi preverili, ali se kontaminacija DNK zadržuje v celicah ljudi, cepljenih z mRNA, in ali je bil človeški genom dejansko spremenjen s cepivi mRNA proti covidu.

Osrednji mediji o teh odkritjih molčijo. Molčijo tudi o povečani smrtnosti, povečanem številu primerov nenadnih srčnih zastojev cepljenih s temi cepivi in primerih vse bolj agresivnih rakov.

V primeru Avstralije o tem poročajo tudi drugi znanstveniki, medtem ko policisti v tej državi zahtevajo, da se jim javi, če kdo širi teorije zarote – tudi o cepivih zoper covid-19…

Nič bolje ni v Evropski uniji, kjer institucije platformo X, kjer se te informacije še pojavljajo, že dolži, češ da širijo dezinformacije in da so glede tega najslabša platforma med vsemi.

Dejansko pa – glede svobode govora in dostopa do necenzuriranih vsebin - najboljša. Za zdaj, kajti tudi X je od nekdanjih 50 odstotkov zahtev po izbisu »tvitov« nekoč, danes že pričel brisati 80 odstotkov tvitov po zahtevah, ki jih dobi od ameriških državnih organov.

Vse to, če bodo ti izsledki dokončno potrjeni, prinaša slabe novice za mnoge po svetu - in tudi v Sloveniji, kjer so bila v veliki večini primerov uporabljena prav omenjena cepiva.

Toda po drugi strani znanstveniki opozarjajo, da za zgoraj omenjene trditve ni nespornih znanstvenih dokazov. Več o tem je mogoče prebrati na tej povezavi.

V podobnem primeru, ko je o kontaminaciji z DNK opic poročal Epoch Times, se je namreč izkazalo, da so bile podobne trditve zavajajoče.

Trditev, da kontaminanti DNK v cepivih mRNA proti covid-19 predstavljajo tveganje za modifikacijo DNK in raka v tem primeru ni bil podprt z zadostnimi dokazi.

Ugotovljeno je bilo namreč, da so kontaminanti DNK prisotni v domnevni viali Pfizerjevega cepiva mRNA prišli iz viale neznanega izvora.

Vendar je bilo to dejstvo zamolčano v medijih, ki so prvi poročali o tej zadevi.

Zato je verjetneje, da ni nobenega dokaza, da cepiva mRNA proti COVID-19 povzročajo spremembe DNK, trditev v članku, da je SV40 povezan z rakom, pa je zavajajoča, saj dosedanje študije niso pokazale, da je ta povezava je vzročna.

Na dokončno ugotovitev, ali je bilo tudi v primeru navedb Kevina McKernana nekaj podobnega, bo zato potrebno še počakati.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek