REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Kakšen cinizem, da na dan svobode medijev beremo o tem, da Marcel Štefančič ne bo več vodil oddaje Studio City!«

»Kakšen cinizem, da na dan svobode medijev beremo o tem, da Marcel Štefančič ne bo več vodil oddaje Studio City!«Napoveduje odhod Studia City na drugo televizijo: Marcel Štefančič. Vir: Twitter, posnetek zaslona

Dan svobode medijev je Slovenija 3. maja proslavila Janševi »vladi primereno« - z zdrsom na 54. mesto na lestvici medijske svobode v svetu, ki jo pripravljajo Reporterji brez meja.

Pred Slovenijo so tudi številne države v razvoju, države v Afriki in Latinski Ameriki, le malo za nami pa so južna soseda in nekatere druge države nekdanje SFRJ.

Gre za največji padec doslej, za kar 18 mest – in v tem primeru gre zasluga za to seveda prav sedanji vladi, ki je neprestano posegala v medije in jih poskusila spremeniti v vladna trobila.

Zadnji primer se je zgodil prav na isti dan – Marcel Štefančič, dolgoletni voditelj oddaje Studio City je namreč ostal brez pogodbe, čeprav je bil pripravljen 3 mesece delati tudi brezplačno.

Vodstvo javne RTV ga je kaznovalo zaradi menda neprimernega obnašanja, ko je kritiziral odhajajočo vlado Janeza Janše in avtoritarnost vodstva RTV Slovenija.

Vodstvo Televizije Slovenija se je tako dejansko odreklo oddaji, ki je vzpodbujala in naslavljala pogovor o ključnih družbenih tematikah in mnogokrat izzivala dialoge tam, kjer jih v javnosti nihče ni uspel vzpodbuditi.

Studio City naj bi sicer ostal na sporedu, toda vodila naj bi ga odhajajoči vladi in vodstvu RTV Slovenija bolj všečna Vida Petrovčič.

Kar je številne seveda osupnilo, saj zna gospa menda še najbolj zanimive teme spremeniti v pogrebne procesije.

Popravki požgane zemlje za SDS bodo trajali še leta: na RTV Slovenija prihaja razvpita Mojca Vočko. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Marcel Štefančič medtem napoveduje odhod Studia City na drugo televizijo.

Kar bi lahko sprožilo vprašanje avtorskih pravic glede imena oddaje…

Zato je po odhodih novinarjev, ukinjanju oddaj in premikanju različnih oddaj na manj opazna programska mesta že jasno, da cilj spornega vodstva RTV Slovenija sploh ni izboljšanje televizije in dvig gledanosti, pač pa demontaža javnega servisa.

Delite članek