REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Janša je v svoj kimilsungovski video za aktivacijo vernikov dodal fotko Rovinja. Diletanti na res vseh področjih«

»Janša je v svoj kimilsungovski video za aktivacijo vernikov dodal fotko Rovinja. Diletanti na res vseh področjih«Poet: Janez Janša Foto: STA

Predsednik vlade Janez Janša se pogosto loti tudi proze in poezije, tokrat pa je napisal besedilo za pop skladbo, ki jo izvajata Korado in Boško z Domoljubnim bendom.

Naslov pesmi je Najlepša si, že v podnaslovu videa pa se pojavi neljuba napaka.

Res bi bilo tragikomično, če bi se prihodnja slovensko-hrvaška vojna začela zaradi neuspešnega videa nadebudnega, amaterskega slovenskega pesnika in hkrati predsednika vlade ...

V stavku »poklon moji domovini v času preizkušnje« je namreč zadnja beseda napisana napačno, in sicer s črko s.

»Velika hvala gospodu Janezu Janši za tako veliko zaupanje. Prepričani smo, da je to eno najlepših domoljubnih besedil,« je na svojem kanalu na portalu YouTube zapisal Boštjan Cerar, avtor glasbe.

Video posnetek z Janševo spesnitvijo objavljamo spodaj.

Vendar so ob tem na še več napak opozorili tudi na družbenih omrežjih.

Spraševali so se namreč, zakaj so avtorji videa glasbo opremili s posnetkom hrvaškega Rovinja.

To je seveda zelo razveselilo številne uporabnike družbenih omrežij.

»Janša je v svoj kimilsungovski video za aktivacijo vernikov dodal fotko Rovinja. Diletanti na res vseh področjih«, je zapisal anarh M.

Res bi bilo tragikomično, če bi se slovensko-hrvaška vojna začela zaradi neuspešnega videa nadebudnega, amaterskega slovenskega pesnika in hkrati predsednika vlade ...

Ni sicer prvič, da Slovenijo mešajo s Hrvaško, podobno napako je naredila že Evropska komisija, ko je Sloveniji čestitala za državni praznik.

Toda v tem primeru je šlo za tujce.

V tem primeru pa vse kaže, da celo domoljubi, ki so pripravili video, niso tako zelo domoljubni, da bi razlikovali svoje od tujega.

V tem primeru pa vse kaže, da celo domoljubi, ki so pripravili video, niso tako zelo domoljubni, da bi razlikovali svoje od tujega.

Za njih bi se verjetno težko reklo, da se držijo znanega reka tujega nočemo, svojega ne damo.

Razen če je prav to definicija pravega domoljuba - da ne sme razlikovati svojega od tujega pač pa mora čimveč tujega imeti za svoje?

Nam morda to sporoča - naš predsednik vlade?

Morda pa Janša namenoma opeva državo, ki ji je nekoč prodal tako veliko orožja, ali pa gre za kaj drugega?

Toda v tem primeru bi lahko na Hrvaškem uporabo njihovega mesta v videu ob upodobitvi pesnitve slovenskega predsednika vlade južni sosedje morda lahko razumeli celo kot primer ozemeljskih pretenzij Slovenije do sosednje Hrvaške.

Glede na še vedno odprt ozemeljski spor med državama pa to sploh ni tako nedolžna zadeva.

Pa ne pozabite, da so se nekatere vojne začele celo na nogometnih tekmah.

Res bi bilo tragikomično, če bi se prihodnja slovensko-hrvaška vojna začela že zaradi neuspešnega videa nadebudnega, amaterskega slovenskega pesnika in hkrati predsednika vlade ...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek