REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Janez, namig. Ob očitnem majanju tvojega stolčka vstani in pojdi. Slovenija ti bo iskreno hvaležna«

»Janez, namig. Ob očitnem majanju tvojega stolčka vstani in pojdi. Slovenija ti bo iskreno hvaležna«Janez Janša ni navdušen nad nasvetom Ljudmile Novak... Vir: Zajem zaslona, Twitter

Po referendumski nedelji se na desnem političnem polu vrstijo pozivi k samorefleksiji.

Evropska poslanka Ljudmila Novak je na Twitterju Janezu Janši dala nasvet, da naj ob očitnem majanju stolčka vstane in odide, saj mu bo Slovenija hvaležna.

Janez Janša ji je hipno odgovoril, češ da je o nesodelovanju z njim kot predsednikom vlade poslušal že v času, ko je imela vodilno vlogo v NSi Ljudmila Novak, nakar so jo odstavili njeni lastni sodelavci.

In odgovor Ljudmile Novak:

Razpravo je sprožil Matej Tonin, predsednik NSi, ki je očitno že pošteno sit trojnega neuspeha na referendumih (ne upoštevaje referendum o vodah julija 2021!), na družbenih omrežjih in v intervjujih poudarjal, da je treba po tem volilnem letu, ko je kandidat desnice za predsedniški položaj izgubil volitve, oblast pa že spomladi desnosredinska koalicija, opraviti samorefleksijo.

»Prav je, da si nalijemo čistega vina in povemo, da na tak način ne gre več,« je ocenil Tonin.

Tudi Jernej Vrtovec, poslanec NSi je v ponedeljek v parlamentu poudaril, da je treba dati desni sredini »upanje, drugačno, kot je pa zdaj,« saj mu je žal volivk in volivcev desne sredine, ker doživljajo poraz za porazom.

Nekateri so opazili tudi, da je kapitan SDS že takoj, ko so začele prihajati slabe napovedi o popolnem polomu na trojnem referendumu - strumno zapustil Slovenijo.

Vir: Zajem zaslona, Twitter

V intervjuju za POP TV je Tonin ob tem povedal, da njegova stranka v vladi, ki bi jo vodil Janez Janša, ne bo več sodelovala.

Janša se je na Toninove besede odzval na Twitterju, češ da dokler bo stranka NSi zgolj sledila sirenam in kritizirala tiste, ki se v teh razmerah še borijo ter na mestu načel imela vinjeto (torej Valentina Hajdinjaka, vidnega člana NSi na mestu predsednika uprave družbe DARS) - bo životarila pod desetimi odstotki.

Nato je zapisal še, da so o nesodelovanju z njim kot predsednikom vlade poslušali že v času Ljudmile Novak, a so jo »odstavili ravno tisti, ki so ji prej položili te besede v usta. In ustoličili Mateja Tonina. Ki se iz te lekcije ni nič naučil.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek