REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Igor Koršič: Mediji so zatrli svobodo govora, zato resnica o vojni v Ukrajini ne pride v javnost!

Igor Koršič: Mediji so zatrli svobodo govora, zato resnica o vojni v Ukrajini ne pride v javnost!Državljani v celotnem t. i. demokratičnem svetu prvič v zgodovini nimajo možnosti ustaviti to nevarno samomorilsko norijo, saj nimajo vpogleda, ne poznajo osnovnih dejstev. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Mediji so zatrli svobodo govora. Zato resnica o vojni v Ukrajini ne pride v javnost. Tako upor državljanov ni mogoč.

Ukrajinci hrabro bijejo vojno proti Rusiji in EU v imenu Združenih držav in njenih satelitov. Cena za to udinjanje Ukrajine ZDA bo visoka: Cele generacije mladih moških pobitih. Milijoni beguncev, večinoma begunk. Najbolj  gospodarsko razviti deli Ukrajine izgubljeni. Te države ne bo več. Vsaj v dosedanji obliki ne.

Ukrajina bi bila že zdavnaja poražena, če je ne bi ZDA skupaj s svojimi vazali, Evropsko unijo in drugimi, z ogromnimi sredstvi ohranjali pri življenju.

Doslej so samo ZDA zmetale v Ukarjino nad 100 milijard dolarjev. Zalagajo jo z orožjem. Osem let jo je NATO intenzivno vojaško usposabljal in indoktriniral. Sedaj sodelujejo na bojišču z vojaškimi obveščevalnimi podatki in s specialci v ukrajinskih vrstah. Ukrajina je postala de facto članica NATA.

Ukrajinci hrabro bijejo vojno proti Rusiji in EU v imenu Združenih držav in njenih satelitov. Cena za to udinjanje Ukrajine ZDA bo visoka: Cele generacije mladih moških pobitih. Milijoni beguncev, večinoma begunk. Najbolj  gospodarsko razviti deli Ukrajine izgubljeni. Te države ne bo več. Vsaj v dosedanji obliki ne.   

Rusi so z  omejeno vojaško operacijo skušali prisiliti Ukrajino v izvajanje dogovora iz Minska. Kar bi uspelo, če ne bi tedanji britanski premier Boris Johnson v imenu ZDA s sateliti preprečil mirovni sporazum v Carigradu.

Farbajo nas, da gre za obrambo evropskih vrednot, demokracije, Ukrajine, Evrope in sveta pred poosebljenim zlom, ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

Saj je »neizzvan« napadel Ukrajino. Zdaj izvaja »genocid« nad civilnim prebivalstvom. Želi povrniti ruski imperij, zavzeti Evropo in ji vsiliti svoj nedemokratični režim.

Na kaj spominja? Rjav spomenik Zelenskemu v Estoniji. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Zlahka dokažemo, da ZDA z ukrajinsko vojsko in s sankcijami hočejo gospodarsko, vojaško in politično uničiti Rusijo, odstaviti Putina in uničiti konkurenčnost EU.

Od  vsega tega se uresničuje samo uničenje EU.

Rusija se gospodarsko, vojaško in politično ni zlomila. Celo okrepila se je v vseh naštetih segmentih. Dejansko je že zmagala.

Ameriška vojna je uperjena proti Rusiji in EU in njunem, predvsem gospodarskem sodelovanju. Vojno, ki se ni smela končati v Afganistanu (Julian Assange), so tako preselili v Evropo. Posledica je vse globja gospodarska kriza EU in čedalje večja verjetnost nuklearnega uničenja.

EU tako vazalsko vdano in poslušno sodeluje v vojni proti sami sebi. Tako leva kot desna Evropa je vključena v ta mučni harakiri.

Slovenija pri tem, kot je že navada, celo prednjači.

Na diplomatskem parketu sta nekdanja nemška kanclerka Angela Merkel in predsednik Francije François Hollande po lastnem priznanju s sprenevedanjem, da želita rešiti ukrajinsko krizo, naplahtala Putina in tako kupovala čas za oboroževanje Ukrajine. Tako sta tudi zapravila zaupanje, ki je nujno za diplomatsko rešitev te vojne.

Pri tem gre zgolj in samo za ohranjanje ameriškega imperija in za prenos javnih sredstev v žepe orožarske industrije in politikov, lobistov.

EU in ZDA so s to vojno in sankcijami poteptale vse demokratične in nekatere obče človeške, tudi krščanske  vrednote, s katerimi opravičujejo svoje umazane vojne po vsem svetu: diplomatske prevare, namerno uničenje gospodarstva, onemogočanje, diskriminacija svobode medijev in svobode govora, diskriminacija športnikov, turistov, celo kulture…

Pri tem gre zgolj in samo za ohranjanje ameriškega imperija in za prenos javnih sredstev v žepe orožarske industrije in politikov, lobistov.

Kako to vemo?

Ameriški politiki in razna režimska mislišča nam že desetletja ponavljajo, zakaj in kako bodo uporabili Ukrajino proti Rusiji in EU: Brzezinski, Biden, Trump, Clintonova, Cheney, Schiff,  Nuland, ameriški možganski trust RAND

Kako je to mogoče? Nikoli neodvisni, pa vendar doslej vedno deloma svobodni mediji so postali izključno režimska trobila.

Tiho in postopno jih je je prevzel in nevtraliziral kapital. Ki je medtem kupil tudi politiko. Kupil je univerze in nevtraliziral sodstvo. Zastrašili so novinarje z Assangom, ki ga, dokazano nedolžnega in neobsojenega, zato ker je objavil resnico o vojnih zločinih ZDA, ubijajo v angleškem zaporu.

Test tega lažnivega orkestra in zbora zahodnih medijev ter politike je bila nedavna pandemija covid.

Vsak dvom v uradno, to je FBI, CIA razlago vojne - korporativni mediji onemogočajo in dvomljivce nemudoma diskreditirajo. Kot nazorno razkriva ozadje delovanja Twitterja, z družbenimi mediji več ali manj neposredno upravljajo CIA, FBI in ostale obveščevalne službe.

Na različne načine odstranjujejo in ovirajo sporočila, ki odstopajo od uradne zgodbe. Tako je v ZDA. V vazalskih satelitih je še toliko slabše.

V ZDA je na družbenih omrežjih, in celo v politični javnosti, precej in čedalje več kritičnih glasov. Medtem se v EU slišijo zgolj hlapčevsko podrejeno ponavljanje gospodarjevih sporočil in njegove volje.

Provincialno filistrstvo in pohlevno vdana politika poskrbita, da novinarji in politiki zgolj ponavljajo uradno ameriško zgodbo.

Redki protivojni glasovi pri nas najprej ritualno izobčijo zločinca Putina in se zaklinjajo v aksiomatske laži uradne ameriške zgodbe o neizzvanem napadu in o genocidu civilov.

Državljani v celotnem t. i. demokratičnem svetu tako prvič v zgodovini nimajo možnosti ustaviti to nevarno samomorilsko norijo, saj nimajo vpogleda, ne poznajo osnovnih dejstev.

Državljani  v celotnem t. i. demokratičnem svetu tako prvič v zgodovini nimajo možnosti ustaviti to nevarno samomorilsko norijo, saj nimajo vpogleda, ne poznajo osnovnih dejstev.

Namesto z dejstvi so bombardirani s sentimentalno, manihejsko zgodbo o nedolžni žrtvi in zločinskem morilcu.

Preostali svet, to je 85 odstotkov prebivalcev sveta, to zahodno hinavščino dobro razume, saj je Zahod tako opravičeval  svojo večstoletno nadvlado nad njimi.

Nam v vazalskih državah preostane zgolj upanje, da bodo demokratične sile v ZDA obranile ustavo in premagale blokado medijev in tako omogočile upor vseh nas.

Igor Koršič

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek