REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Hojs ima prav, Simoniti je v Tarči definitivno nalival vino. Sicer predvsem sebi...«

»Hojs ima prav, Simoniti je v Tarči definitivno nalival vino. Sicer predvsem sebi...«Tarča in Janšev tvit o umoru Meška. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Soočenje nekulturnega ministra za kulturo Vaska Simonitija in direktorja vladnega UKOM-a Uroša Urbanije v oddaji Tarča RTV SLO z direktorjem STA Bojanom Veselinovićem in profesorjem novinarstva Markom Milosavljevićem je razkrilo marsikaj.

Predvsem pa, da tistim, ki vodijo Janševo vojno z mediji, to vojno vodijo brez jasne strategije in taktike, a z enim samim ciljem – povsod postaviti svoje ljudi.

Cunami spornih kadrovskih rošad Janševe vlade poteka že leto dni.

Ne glede na ceno.

To so opazili tudi zgorženi komentatorji na družbenih omrežjih.

Največ pozornosti je ob nakladanju Uroša Urbanije pritegnil nastop Vaska Simonitija, ki je pred prihodom v oddajo ali pregloboko pogledal v kozarec, ali pa se obnašal tako, kakor da je.

In to je bila seveda tarča številnih komentatorjev, ki so se zgražali nad nizko ravnijo razprav.

Vendar je bil nad nastopom Simonitija navdušen predvsem njegov kolega, nepreklicno odstopljeni notranji minister Aleš Hojs.

V pomenljivi hojsovščini je tudi tokrat poskusil duhovičiti, toda omenjanje vina v kontekstu nekulturnega ministra se mu ni ravno posrečilo.

Oddaja Tarča z naslovom Vojna z mediji je bila sicer praktično v celoti posvečena razmeram, v katerih se je zaradi težav s (ne)financiranjem znašla Slovenska tiskovna agencija, končala pa se je z napovedjo Bojana Veselinovića, ki je dejal, da bo na očitke Janeza Janše o sodelovanju pri umoru Boruta Meška odgovoril s tožbo.

Premier Janez Janša je namreč direktorja Veselinovića v zapisu na Twitterju označil kot sodelavca pri umoru novinarja Boruta Meška.

Zapis se nanaša na dogajanje iz leta 2009, ko je Veselinović vročil izredno odpoved tedanjemu odgovornemu uredniku STA Borutu Mešku, ki pa je pozneje zaradi hude bolezni umrl.

Veselinović pa je v Tarči dejal, da gre za neresnične in žaljive očitke, ki škodijo njegovi časti in ugledu, zato bo uporabil vsa pravna sredstva na sodišču.

Obtožba Janše je sicer pretirana.

Toda glede na dejstvo, da sta tako Veselinović kot Janša javni osebi, kjer je izrekanje »šokantnih« izjav v Evropi res dovoljeno, bo zanimivo opazovati, kako se bo iztekel ta spor.

Mnogi so prepričani, da bo Veselinović spor gladko dobil, toda glede na že omenjeno prakso sodišč, pa to ni tako gotovo...

Delite članek