REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Danes predvidoma prvi sneg sezone do nižin, na cestah obvezna zimska oprema vozil

Danes predvidoma prvi sneg sezone do nižin, na cestah obvezna zimska oprema vozilAntti Leppänen; Wikimedia Commons; CC-BY-3.0

Vremenoslovci za danes napovedujejo sneženje, zato bo marsikje že obvezna zimska oprema vozil. Na Prometno-informacijskem centru za državne ceste opozarjajo, da bodo padavine ponekod obilnejše, zato bodo na delu posipne in plužne skupine, potovalni časi bodo daljši kot običajno. Največ snega bo predvidoma padlo na vzhodu Slovenije.

Na Darsu voznikom ob napovedanem sneženju svetujejo, naj se na pot s svojimi vozili odpravijo le z obvezno zimsko opremo. "Največ snega po trenutnih napovedih pričakujemo na območju vzhodne Slovenije v času od 15. ure do polnoči, kjer se predvideva okoli 15 centimetrov snega. Predvidevamo, da bo potrebno tudi pluženje na območju od Celja do Trojan, kjer bo po trenutnih napovedih od 12. do 18. ure zapadlo od pet do deset centimetrov snega. Podobne razmere bodo tudi na Dolenjskem," so navedli.

Voznikom sicer na AMZS svetujejo, naj pred odhodom preverijo prevoznost cest na območju, kamor so namenjeni. Poleg tega naj računajo, da bo v primeru sneženja vožnja trajala dlje, in se na pot odpravijo prej.

"Tudi voznik in potniki naj bodo zimsko opremljeni: zimska obutev, topla oblačila, tople rokavice, zimska kapa. V hudih zimskih razmerah lahko pričakujete tudi večurne zastoje. Bodite potrpežljivi, pomagajte drugim voznikom, predvsem pa imejte v rezervoarju dovolj goriva," so voznike še opomnili na AMZS.

Rahle padavine se bodo po napovedih Agencije RS za okolje na jugu začele že danes dopoldne, sredi dneva pa se bodo okrepile in razširile nad večji del Slovenije. Najmanj jih bo v zahodnih krajih. Po nižinah bo sprva deževalo, zvečer in v noči na soboto pa bo predvsem na vzhodu in jugu države lahko snežilo do nižin. Do sobote dopoldne pa bodo padavine večinoma ponehale.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek