REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Če bo ta vlada obstala še nekaj časa, bo potrdilo o kaznovanosti nujen pogoj za sodelovanje v njej!«

»Če bo ta vlada obstala še nekaj časa, bo potrdilo o kaznovanosti nujen pogoj za sodelovanje v njej!«Dikaučič in njegov vzornik. Vir: Twitter

Minister za pravosodje Marjan Dikaučič je preživel interpelacijo.

Za nezaupnico spornemu pravosodnemu ministru Marjanu Dikaučiču iz vrst stranke SMC je na koncu glasovalo 42 poslancev, proti jih je bilo 28, prisotnih pa 77.

Tako kot smo predvidevali so mu položaj pomagali ubraniti tudi poslanci DeSUS-a in NSi-ja, ki so bili ob glasovanju vzdržani.

Toda komentarji, ki se širijo po družbenih omrežjih kažejo, da je velika večina javnosti zgrožena nad obrambo ministra, ki je Slovenijo z neimenovanjem evropskih javnih tožilcev spravil na sramotilni steber EU in je svetovni unikum, saj položaj zaseda kljub temu, da se mora zagovarjati pred obtožbami o utaji davkov in ponarejanju listin.

BojanH. je zato nekoliko cinično, toda upravičeno pripomnil, da bo potrdilo o kaznovanosti počasi postalo nujen pogoj, za sodelovanje v sedanji vladi.

Na podoben način razmišljajo tudi nekateri drugi komentatorji.

In ni nenavadno, da je zaradi takšnega ravnanja sredi pandemije Slovenija tudi po mednarodnih raziskavah že zdrsnila med države z resno ogroženo demokracijo.

Zakaj se Janševa vlada tako parazitsko obnaša tudi v zadnjih mesecih svoje vladavine, pa morda pojasnjuje analiza Luke Meseca.

Mesec namreč meni, da »Janša dela na stavi, da je naslednje volitve že izgubil in se (zato) obnaša popolnoma parazitsko. Kar bo prevzel, bo prevzel: energetiko, policijo, slovenske šole, tudi državno premoženje z demografskim skladom...«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek