REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Borrell dal v nič Janšo, ki kot marioneta Trumpa izvaja politiko propadle Donaldove administracije in ne EU!

Borrell dal v nič Janšo, ki kot marioneta Trumpa izvaja politiko propadle Donaldove administracije in ne EU!Josep Borrell in Janez Janša na Triglavu. Vir: Twitter račun PV, posnetek zaslona

Iranski zunanji minister je v nedeljo v pogovoru z visokim zunanjepolitičnim predstavnikom Evropske unije Josepom Borrellom obsodil izjave premierja Janeza Janše glede pokola v Iranu leta 1988.

Diplomatska klofuta: Borrell je v isti sapi Zarifu zagotovil, da Janševe izjave ne izražajo stališča Evropske unije.

Janša je namreč pozval k neodvisni preiskavi pokola 30.000 političnih zapornikov v Iranu leta 1988.

Iranski zunanji minister Mohamed Džavad Zarif je v telefonskem pogovoru poudaril, da je bila udeležba slovenskega premierja Janeza Janše na dogodku iranske diaspore nesprejemljiva, njegove izjave pa nepremišljene.

EU je pozval k razjasnitvi zadeve.

Visoki zunanjepolitični predstavnik Evropske unije Josep Borrell je poudaril, da izjave premierja trenutno predsedujoče države Svetu EU-ja ne izražajo stališča Evropske unije, piše na spletni strani iranskega zunanjega ministrstva.

S tem je Borrell Janšo dejansko opisal kot osebo, ki ne predstavlja EU, jasno pa je, da je s svojim soliranjem na diplomatskem parketu Janša škodoval tudi EU kot celoti.

Ob tem ne smemo pozabiti, da v Ženevi potekajo ponovna pogajanja o jedrskem sporazumu z Iranom, zaradi napačne poteze Združenih držav Amerike, ki so v času administracije Donalda Trumpa od sporazuma nenadno odstopile.

Janez Janša s sodelavcem televizije Fox News
Mike Pompeo: Janez Janša z (zdaj že nekdanjim) zunanjim ministrom ZDA, zdaj sodelavcem televizije Fox News. Vir: Twitter

Janša torej v vlogi »podaljšane roke« nekdanje ameriške administracije, Trumpa in Pompea ter nekdanjega predsednika izraelske vlade Benjamina Netanjahuja vleče poteze, ki so v interesu nekdanje ameriške administracije in ne EU!

Ob vsem tem se Janši očitno ni obrestoval niti vložek v višini 20.000 evrov, ki jih je ob začetku slovenskega predsedovanja uporabil na račun slovenskih davkoplačevalcev za transport Borrella na najvišji vrh Slovenije.

Prav tako pa mu ni pomagalo niti prilizovanje Borrellu s pohvalami in čestitkami na njegov račun.

Borrell je ne glede na to hladno zavrnil Janševo pobudo v zvezi z Iranom.

To je najboljši dokaz, kaj na čelu EU počne Janša, ki se je blamiral že s tem, ko je Donaldu Trumpu prehitro čestital za neobstoječo »zmago« na novembrskih volitvah.

Janša kot marioneta Trumpa očitno še naprej izvaja politiko propadle Donaldove administracije, in ne EU!

Delite članek