REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Bojazljivi »veterani« grozijo Violeti Tomić z dopisnicami, obljubljajo ji deportacijo na jug ali v Venezuelo

Bojazljivi »veterani« grozijo Violeti Tomić z dopisnicami, obljubljajo ji deportacijo na jug ali v VenezueloVioleta Tomić in »veterani«
Na eni od njih so ji zaradi njenega političnega delovanja obljubili deporatacijo v živinskih vagonih na jug ali pa v Venezuelo.

Neznani »veterani« t. i. vojne za Slovenijo, ki se niso upali niti podpisati, so pričeli poslaniki Levice Violeti Tomić groziti tudi z dopisnicami.

Na eni od njih so ji zaradi njenega političnega delovanja obljubili deporatacijo v živinskih vagonih na jug ali pa v Venezuelo.

Zapisali so še vrsto drugih žalitev.

Na družbenih omrežjih ugotavljajo, da je to, skupaj s pojavom vard na mejah Slovenije (nedavno je neznanec, našemljen v vojaka s puško grozil sprehajalcu na meji z Italijo), zaradi katerih je Italija na slovensko zahodno mejo že poslala dodatnih 60 vojakov, očitno nova normalnost v Sloveniji.

Vse to se dogaja le malo zatem, ko je Tomićeva domov dobila beli prah.

Lahko bi bil strupen, zato je nastal pravi preplah.

Inštitut za mikrobiologijo je sicer po opravljeni analizi belega prahu, ki ga je prejšnji četrtek v kuverti prejela poslanka Levice Violeta Tomić, ugotovil, da ne gre za nevarno snov.

Po navedbah poslanke se je bel prah usul iz poštne kuverte, ki jo je odprla ob prihodu domov.

Po navedbah poslanke se je bel prah usul iz poštne kuverte, ki jo je odprla ob prihodu domov.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da sta bili s pošiljko v stiku dve osebi, ki sta morali do končnih rezultatov analize v karanteno.

Pred domom Violete Tomić pa je stekla intervencija policije in gasilcev, so sporočili iz poslanske skupine Levica.

Violeta Tomić
Po navedbah poslanke se je bel prah usul iz poštne kuverte, ki jo je odprla ob prihodu domov.

Kot je navedla tedaj, so na dom poslanke po klicu na policijo prišli trije gasilski in trije policijski avtomobili. Cesta je bila zaprta, sosedje niso smeli domov, sama pa je morala z družino v karanteno.

Violeta Tomić: 'Nasprotno, s takimi dejanji me samo utrjujejo v veri, da se moramo z vsemi silami upreti politiki sovraštva, ki nam vlada.'

»Prenapetež, ki mi je poslal pošiljko, naj se zato naslednjič vpraša, komu zares škodi. Koliko ljudi mora izgubljati čas s preiskavo na domu, analizo snovi in iskanjem prstnih odtisov, namesto, da bi v miru zaključili današnji dan. Konec koncev - koliko take akcije državo stanejo? Mar ne bi bilo za vse bolje, če bi ta denar porabili za kaj koristnega?« pa je ob dogodku zapisala poslanka.

»Prenapetežu« je tudi sporočila, da, če jo je mislil prestrašiti, mu to ni uspelo: »Groženj in zmerljivk sem se navadila in tudi pisma s praški me ne bodo odvrnila od mojega dela in mojih političnih prepričanj. Nasprotno, s takimi dejanji me samo utrjujejo v veri, da se moramo z vsemi silami upreti politiki sovraštva, ki nam vlada.«

Profesionalna policija bi morala takšne primere takoj raziskati in najti krivce.

Toda veliko vprašanje je, ali bo policija, ki ji je kadrovski valjar SDS poteptal in zamenjal vse vodilne kadre v samo dveh mesecih, res sposobna raziskati te grožnje tako, kot bi jih po zakonu morala.

Da se podobne grožnje nadaljujejo, je zelo slab znak, tako za delovanje pravne države, kot za varnost vseh v državi.

Delite članek