REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Blamaža s čestitko Trumpu za zmago mu ni bila dovolj, Janša za zmago na volitvah v Nemčiji čestital poraženemu Laschetu

Blamaža s čestitko Trumpu za zmago mu ni bila dovolj, Janša za zmago na volitvah v Nemčiji čestital poraženemu LaschetuJanša in Laschet - znova čestitka poražencu volitev. Vir: Twitter

Slovenski predsednik vlade Janez Janša se je zelo osramotil pred svetovno in domačo javnostjo, ko je po lanskih novemberskih volitvah v ZDA za domnevno zmago na volitvah čestital Donaldu Trumpu in podpredsedniku Miku Penceu, čeprav glasovi še niso bili prešteti, hkrati pa so podatki že kazali na zmago sedanjega ameriškega predsednika Joeja Bidna.

Takrat se je zaradi nespretne poteze Janša zapletel tudi v vrsto polemik z najožjimi svetovalci Joeja Bidna.

Po zmagi socialdemokrartov na volitvah v Nemčiji so se na družbenih omrežjih hitro pojavila vprašanja, ali bo Janezu Janša tokrat za domnevno zmago čestital odhajajoči nemški kanclerki Angeli Merkel, ki se sicer poslavlja iz nemške politike.

Toda šala se je že kmalu - uresničila.

To je seveda slabo za Slovenijo, saj s tem slovenska vlada znova dokazuje, da se požvižga tako na demokracijo kot na resnico. 

Predsednik slovenske vlade se namreč v svojem tvitu ni mogel zadržati, da ne bi znova za »zmago« čestital - poražencu.

Čestital je namreč Arminu Laschetu, kanclerskemu kandidatu poražene CDU/SCU, ne pa Olafu Sholzu, kandidatu socialdemokratov (SPD) in najverjetnejšem kanclerju nove nemške vlade.

Na nedeljskih volitvah so namreč socialdemokrati (SPD) s 25,7 odstotka in tesno prednostjo premagali konservativno unijo CDU/CSU kanclerke Angele Merkel, ki je osvojila 24,1 odstotka glasov.

Janša je tako ostal zvest samemu sebi - dokazal je, da ne razlikuje med zmagovalci in poraženci in da redno čestita za domnevne zmage tistim, ki volitve izgubijo, če seveda pripadajo njegovemu idejnemu in strankarskemu krogu.

Je pa to seveda zelo slabo za Slovenijo, saj s tem slovenska vlada pod taktirko sedanjega premierja znova dokazuje, da se požvižga tako na demokracijo kot na resnico.

Istočasno pa je to dobra pot, da »mini-Trump«, kot so Janšo poimenovali v zahodnih medijih, Slovenijo po sporu z ZDA zaplete še v konflikt z najpomembnejšo evropsko državo - Nemčijo.

Delite članek