REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Biogen pomaga: 43.000 EUR za Rdeči križ Slovenije

Biogen pomaga: 43.000 EUR za Rdeči križ Slovenije

Fundacija Biogen, ki je del mednarodnega biotehnološkega podjetja s sedežem v Cambridgeu, Massachusetts in ima podružnico tudi v Sloveniji, je namenila približno 9 milijonov evrov za pomoč pri reševanju trenutnih potreb skupnosti in bolnišničnih sistemov po vsem svetu, ki so nastale zaradi posledic virusa, ki povzroča COVID-19.

Rdeči križ Slovenije je prejel 43.000 evrov.

Smo podjetje, ki trdno verjame v solidarnost in družbeno odgovornost.

Trenutno so prizadevanja Fundacije Biogen v boju proti COVID-19 usmerjena v naslednje kategorije:

• Razširitev in zagotavljanje dostopa do testiranja;

• Zmanjšanje obremenitev zdravstvenega sistema in zdravstvenih delavcev;

• Zagotavljanje hrane in potrebščin za naše najbolj ranljive populacije.

''Zaradi virusa smo prizadeti vsi. Vemo, da je veliko ljudi, ki se soočajo s skrajnimi finančnimi težavami in da so zdravstveni delavci ter ustanove obremenjeni. Veseli smo, da lahko pomagamo. Rdeči križ Slovenije je le ena od številnih nevladnih organizacij, ki bodo prejele donacijo Fundacije Biogen in bodo lahko pomagale slovenskim zdravstvenim delavcem in ranljivim skupinam, ki jih je prizadela pandemija virusa COVID-19. Smo podjetje, ki trdno verjame v solidarnost in družbeno odgovornost," poudarja Nataša Jenčič iz Biogena.

 

Delite članek