REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

ZDA, Evropska unija, Rusija zastava
Ameriški diplomat je prvič odprto kritiziral tesne odnose Srbije, ki je sicer kandidatka za vstop v Evropsko unijo, z Rusijo. Hoyt Brian Yee je v ponedeljek v Beogradu namreč dejal, da se ne more sedeti na dveh stolih hkrati in da mora Srbija sprejeti strateške odločitve, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.
Zavod RS za zaposlovanje bo danes objavil povabilo za izbor programov javnih del za prihodnje leto, za izvedbo katerih je namenjenih 25 milijonov evrov. V razpisu bodo posebne kvote sredstev namenjene za izvedbo socialnovarstvenih programov, programov za vključevanje dolgotrajno brezposelnih ter programov z različnih področij.
Ameriški državni sekretar Rex Tillerson je v ponedeljek v Bagdadu pozval k dialogu med iraško vlado in Kurdi. Dejal je, da so ZDA "zaskrbljene in nekoliko žalostne", ker je med stranema izbruhnil konflikt, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
Anže Kopitar
Hokejisti Los Angeles Kings so na gostovanju v Torontu doživeli prvi poraz v sezoni v rednem delu. Toronto je bil boljši s 3:2, Anže Kopitar, ki je na ledu preživel največ časa med vsemi napadalci - dobrih 22 minut in dobil 55 odstotkov sodniških metov, pa je tokrat ostal brez točk.
Združeni narodi, OZN, UN
Združeni narodi danes obeležujejo svoj dan - 24. oktobra leta 1945 je v veljavo stopila ustanovna listina ZN, ki opredeljuje cilje in načela svetovne organizacije ter poudarja miroljubno reševanje sporov in spoštovanje mednarodnega prava kot temeljni vrednoti mednarodnega miru in varnosti.