REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Generalni sekretar Združenih narodov prispel v Kazan na vrh BRICS (VIDEO)

Generalni sekretar Združenih narodov prispel v Kazan na vrh BRICS (VIDEO)Antónia Guterresa je na letališču pričakal predsednik državnega sveta Tatarstana Farid Muhametšin. Vir: Posnetek zaslona, X

Generalni sekretar Združenih narodov António Guterres je prispel v Kazan na vrh BRICS, je danes sporočila tiskovna služba državnega sveta Tatarstana.

»Generalni sekretar Združenih narodov António Guterres je prispel v Kazan, da bi sodeloval na vrhu voditeljev držav članic BRICS,« je navedeno v sporočilu, kot poroča RIA Novosti.

Guterresa je na letališču pričakal predsednik državnega sveta Tatarstana Farid Muhametšin.

Vrh BRICS, ki se je v torek v Kazanu začel pod geslom Krepitev multilateralizma za pravičen globalni razvoj in varnost, bo trajal do 24. oktobra.

Več deset tujih voditeljev se je zbralo v petem največjem ruskem mestu na treh dneh intenzivnih diplomatskih in dvostranskih pogovorov na visoki ravni.

Mednarodni forum je sklican, da bi ponudil novo vizijo multilateralizma.

Gre za prvi vrh po širitvi BRICS, tako da poleg držav ustanoviteljic Brazilije, Rusije, Indije, Kitajske in Južnoafriške republike sodelujejo še Egipt, Iran, Združeni arabski emirati in Etiopija, ki so članice postale 1. januarja letos.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek