REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ženska, ki je v Odesi ob demoliranem spomeniku Katerine Velike izobesila rusko zastavo je v ukrajinskem priporu

Ženska, ki je v Odesi ob demoliranem spomeniku Katerine Velike izobesila rusko zastavo je v ukrajinskem priporuJelena Česakova je 8. oktobra v Odesi poskušala obesiti rusko zastavo na podstavek porušenega spomenika Katarini II. Vir: Posnetek zaslona, X

Televizijski kanal RT je o usodi Jelene Česakove, ki je v začetku oktobra obesila rusko zastavo na podstavku porušenega spomenika Katarine II. v Odesi, izvedel od njene matere.

Po besedah ​​ženske je njena hčerka na preganjanje s strani ukrajinskih oblasti odgovorila, da ni spremenila svojega mnenja, kot je rekla, in bo tako govorila še naprej.

RT je mamo ženske, ki je v Odesi izobesila rusko zastavo, povprašala o njeni usodi. Česakova je v hišnem priporu.

Mati je pojasnila, da Jelene ne more prepričati, naj popusti.

Po njenih besedah ​​v Ukrajini veliko ljudi misli kot njena hči, a se bojijo in molčijo.

Opozorila je, da je Jelena zdaj s sinom in hčerko, vendar v hišnem priporu.

Kot je zapisalo spletno mesto KP.RU, je 13. oktobra glavna urednica medijske skupine Rosija Segodnja in televizijskega kanala RT Margarita Simonjan primerjala Jeleno Česakovo, ki je poskušala obesiti rusko zastavo na podstavek spomenika cesarici Katarini II. v Odesi, z Zojo Kosmodemjansko.

Opozorila je, da je po pogumu in drznosti primerljiva s tistimi junaki, ki so jih vsi študirali v šoli, z Zojo Kosmodemjansko in drugimi čudovitimi ženskami.

Spomnimo, Jelena Česakova je 8. oktobra v Odesi poskušala obesiti rusko zastavo na podstavek porušenega spomenika Katarini II.

Na objavljenem videu je aktivistka splezala na podstavek, a ji je eden od moških, ki je bil v bližini, nenadoma iztrgal trobojnico iz rok.

Česnikovo so pridržali policisti.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek