REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ruske in kitajske ladje v skupni patrulji: Tarča sovražne podmornice (VIDEO)

Ruske in kitajske ladje v skupni patrulji: Tarča sovražne podmornice (VIDEO)Taktična skupina bojnih ladij je izvajala manevre v cilju organizacije protipodmorniške obrambe. Vir: Posnetek zaslona, X

Ladje ruske in kitajske mornarice so v okviru skupne patrulje v azijsko-pacifiški regiji izvajale protipodmorniške misije v severozahodnem delu Tihega oceana, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo.

»Taktična skupina bojnih ladij je izvedla manevre za organizacijo protipodmorniške obrambe. Protipodmorniški helikopter Ka-27PL je bil uporabljen za iskanje podmornice pogojnega sovražnika,« je zapisano v sporočilu.

V okviru taktične skupine z ruske strani sodelujeta veliki ladji »Admiral Panteleev« in »Admiral Tribuc«, ki pripadata Pacifiški floti.

Na kitajski strani so sodelovali rušilca ​​»Xining« in »Usi«, fregata »Lin Yi« in ladja »Taihu«.

Rusko-kitajske pomorske vojaške vaje »Beibu/Sodelovanje - 2024« so se začele 21. septembra s slovesnostjo v Vladivostoku.

»Skupni oddelek vojaških ladij Pacifiške flote in kitajske mornarice je izplul iz Vladivostoka, da bi izvedel skupno rusko-kitajsko pomorsko vojaško vajo 'Beibu/Sodelovanje - 2024'.

Preden je odred vojaških ladij obeh držav zapustil bazo, je potekala slovesnost in voditelji obeh strani so razglasili začetek skupnih vaj,« je sporočila tiskovna služba Pacifiške flote.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek