REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Alpacem: Največji gospodarski subjekt in zaposlovalec v Soški dolini, njegov cement v vsakem drugem objektu v Sloveniji

promocijsko sporočilo
Alpacem: Največji gospodarski subjekt in zaposlovalec v Soški dolini, njegov cement v vsakem drugem objektu v SlovenijiElektrarna na strehi podjetja Alpacem

Alpacem Cement, z osnovnim poslanstvom proizvodnje cementa, predstavlja tudi pomembno središče znanja na področju cementa in betona na nacionalni ravni in v regiji Alpe-Jadran.

S poslanstvom proizvodnje cementa prispeva k socialni in ekonomski stabilnosti občine, regije in države, kar ga uvršča med podjetja izjemnega pomena za Slovenijo.

Lani je skupina Alpacem v Sloveniji ustvarila 152 milijonov evrov prihodkov od prodaje, ob upoštevanju posrednih učinkov dobaviteljev potrošnje zaposlenih pa se je skupni prihodek povzpel na 258 milijonov evrov. V Alpacemu je neposredno in posredno zaposlenih več kot 900 oseb, pri tem pa kar dve tretjini zaposlenih prihaja iz občine Kanal ob Soči, kar dodatno krepi lokalno gospodarstvo.

Alpacemov cement je prisoten v vsaki drugi stavbi, od hidroelektrarn do najzahtevnejših infrastrukturnih podjetij po vsej Sloveniji.

Poleg tega je podjetje ustvarilo 108 milijonov dodatne vrednosti in državi plačalo več kot 20 milijonov evrov v obliki davkov in prispevkov.

Mag. Dejan Zwitter, član uprave »V podjetju Alpacem Cement namenimo letno preko 1 milijon evrov za podporo kulturnim, izobraževalnim, športnim, družbenim in humanitarnim programom lokalnega okolja. Občini Kanal ob Soči že več desetletij brezplačno zagotavljamo vodo za oskrbo več kot tisoč občanov in vseh podjetij v industrijski coni Anhovo, kar bi sicer znatno bremenilo občinski proračun. Sodelujemo pri projektih obnove cerkva, športnih in otroških igrišč in druge infrastrukture, med katerimi sta največji investiciji v izgradnjo telovadnice v Desklah in športne dvorane v Kanalu.«

Cement: ključna surovina infrastruktur

Ključni dejavnik za zagotavljanje strateških surovin, ki so nepogrešljive za gradnjo nacionalne infrastrukture predstavljajo lokalne cementarne.

Alpacemov cement je prisoten v vsaki drugi stavbi, od hidroelektrarn do najzahtevnejših infrastrukturnih podjetij po vsej Sloveniji.

Poleg prozivodnje cementa pa s svojim strokovnim znanjem podjetje prispeva k razvoju kompetenc številnih deležnikov, kar pozitivno vpliva na širšo skupnost.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek