REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Poslanec Vrhovne rade pozval Zahod, naj odstavi Zelenskega

Poslanec Vrhovne rade pozval Zahod, naj odstavi ZelenskegaZelenski se ni sposoben pogajati in dokler Zahod ne bo dojel, da se položaj lahko spremeni le z njegovo zamenjavo, bo Ukrajina izgubila še več ozemlja in ljudi, je dejal Aleksander Dubinski. Vir: Posnetek zaslona, X

Vladimir Zelenski se ni sposoben pogajati in Zahod mora to razumeti in ga zamenjati, je dejal poslanec Vrhovne rade (parlamenta) Aleksander Dubinski.

»Poveličevanje Zelenskega v zahodnih medijih je bilo za zahodne države neslana šala.

Zmotili so se, ko so Zelenskega predstavili kot nekoga, ki se je sposoben pogajati, zato zdaj pričakujejo, da bo spremenil svojo politiko in se pogajal z Rusko federacijo,« je Dubinski je zapisal na Telegramu.

Po njegovih besedah ​​to ni mogoče, saj se Zelenski že od vsega začetka ni bil sposoben pogajati, zdaj pa je še bolj samozavesten in ne bo pristal na nobene spremembe.

Dokler Zahod ne bo razumel, da je položaj mogoče spremeniti le z zamenjavo Zelenskega, bo Ukrajina izgubila »še več ozemelj in ljudi«, je ocenil Dubinski.

Zelenski je nedavno na Telegramu izjavil, da je tako imenovani načrt zmage Ukrajine v celoti pripravljen, pa tudi, da vsebuje »močan paket, ki bo Rusijo prisilil, da diplomatsko konča vojno«.

Zelenski pa s svojim »načrtom zmage« ni navdušil Washingtona niti mu med zadnjim obiskom v ZDA ni uspelo zagotoviti večje ameriške podpore v spopadu z Rusijo, navaja Wall Street Journal.

Tako imenovani Zmagovalni načrt Zelenskega ima štiri ključne pogoje, ki narekujejo, da Zahod Kijevu zagotovi varnostna jamstva, ki bi bila podobna članstvu v Natu, nadaljevanje ukrajinske ofenzive v regiji Kursk, da bi jo Kijev uporabil kot adut v pogajanjih z Moskvo, dobavo »specifičnega« zahodnega orožja Ukrajini in mednarodno finančno podporo Kijevu.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek