REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Moskva odgovorila Kerryju: Ali uradno odpravljate svobodo govora? Pričakovano, zakaj bi še naprej lagali

Moskva odgovorila Kerryju: Ali uradno odpravljate svobodo govora? Pričakovano, zakaj bi še naprej lagaliOrwellova 1984 v letu 2024: Tiskovna predstavnica ruskega MZZ-ja je komentirala pobudo nekdanjega ameriškega državnega sekretarja za razveljavitev 1. amandmaja ameriške ustave, ki zagotavlja svobodo govora, v cilju domnevnega »boja proti dezinformacijam«, v resnici pa cenzure, ki na Zahodu že razsaja. Vir: Posnetek zaslona, X

Uradna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova je komentirala predlog nekdanjega ameriškega zunanjega ministra Johna Kerryja za razveljavitev 1. amandmaja k ustavi ZDA, ki zagotavlja svobodo govora.

Kerry meni, da bi bilo potrebno ta amandma odpraviti v cilju »boja proti dezinformacijam«.

»Tako je treba, zakaj bi se (Američani) še naprej pretvarjali,« je zapisala Zaharova na Telegramu.

Kot je namignila, je John Kerry, ko je spregovoril o »odpravi svobode govora« uporabil prave besede za histerično gonjo, ki so jo zahodne države pod vodstvom Washingtona sprožile proti ruskim medijem.

Zadevno izjavo nekdanjega ameriškega državnega sekretarja je pred tem komentiral ameriški poslovnež Elon Musk, ki je ocenil, da bodo demokrati Joeja Bidna v primeru zmage na novembrskih predsedniških volitvah »poteptali ustavo«.

Musk je Kerryjevo pobudo za ukinitev prvega amandmaja ameriške ustave in s tem tudi postulat, ki ščiti svobodo govora, ocenil kot noro.

Vir: Posnetek zaslona, X

Nedavne sankcije Washingtona proti ruskim medijem 4. in 13. septembra so pokazale, da so ZDA napovedale vojno svobodi govora, omejitve, ki so bile uvedene, so brez primere, je nedavno opozorila Marija Zaharova.

Po njenem mnenju cenzura, ki jo izvaja kolektivni Zahod, in njegova nestrpnost do drugače mislečih krši temeljno pravico vsakega človeka do svobodnega iskanja, pridobivanja in širjenja informacij.

Spomnimo, ZDA so uvedle sankcije za medijsko skupino Rusija Sevodnja, RIA Novosti, RT, Sputnik in Ruptly.

Omejitve veljajo tudi za glavno urednico medijske skupine RT Margarito Simonyan in več glavnih menedžerjev tega televizijskega kanala.

Razlog za uvedbo sankcij je bil domnevni »sovražen vpliv na predsedniške volitve v Ameriki«.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek